Dev balonlar Dumlupınar semalarında

Kültür Yayın: 19 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 19.07.2019 15:02:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1984 okunma
Google News

DEV BALONLAR DUMLUPINAR SEMALARINDA!

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, geçtiğimiz günlerde Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren’in davetlisi olarak Göreme ve Kapadokya’da bir takım gezi ve incelemelerde bulunmuştu. Ziyaretlerinde Türk Bayraklı Balonlardan etkilenen Erbaş, Türk Bayraklı dev balonların 30 Ağustos Zafer Bayramında Dumlupınar semalarında uçması için çalışma başlattı.

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde 2023 yılında Zafer Bayramının Kütahya’da Dünyada ses getirecek şekilde büyük bir etkinlikle kutlanması gerektiğini söyleyen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “ 2023 yılında Zafer Bayramı adına yakışır şekilde Dumlupınar’da kutlanmalıdır. Bunun için şimdiden çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Kapadokya ziyaretimde Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ve  Voyager Ballons sahibi Tevfik Ölmez’den  Türk Bayraklı Balonların 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da göklerde olmasını talep ettim. Kendileri de bundan büyük memnuniyet duyacaklarını, bunun kendileri için bir milli görev olduğunu söylediler. Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ve  Voyager Ballons sahibi Tevfik Ölmez’e Kütahya halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bende konuyu sayın valimiz Ömer Toraman’a iletim. “30 Ağustos sabahı Dumlupınar’da Şehit yakınları ve gazilerimizin bu balonlar ile gezi turu yaptırmak istiyoruz. Sivil Havacılıktan gerekli izinleri alabilirseniz seviniriz.” Dedim. İnşallah gerekli izinler alınırsa bunu hayata geçireceğiz.  Balon etkinliği için Kütahya bütçesinden bir kuruş bile harcanmayacaktır. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramında, Zafer’e yakışır bir konser vermesi için dünyaca ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu’yu Kütahya’ya davet ettim. Senfoni Türk isimli son eserini ve milli marşlarımız Mehteran Birliğiyle seslendirmesini istedim. Kendisi de bundan gurur duyacağını belirtti. Bu konserin Kütahya’da yapılması için oluşacak masrafların yarısını karşılamaya hazırım. Gerekli çalışmalar yapılırsa, Kütahya halkımız muhteşem bir konsere canlı olarak tanıklık etmiş olacaktır. ”diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.