DERELİ KAPLICALARI EMET'İN

DERELİ KAPLICALARI EMET'İN

Ekonomi Yayın: 16 Aralık 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 16.12.2013 10:49:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
13357 okunma
Google News

 

Bir süredir Emet kamuoyunu meşgul eden, beldeliklerin düşmesine bağlı mal varlıklarının devri ile ilgili konularda Belediye başkanı Mustafa KOCA’dan açıklama geldi.

Başkan KOCA konunun uzun süredir takipte olduğunu belirtirken;” Konuyu Kütahya Valimiz sayın Şerif YILMAZ ile tekrar görüştük. 30 Mart’tan sonra dereli kaplıcaları Emet belediyesine devredilecek” dedi.

30 Mart itibarı ile bütün beldelerini kaybeden Emet’te beldelerin mal varlıkları ile ilgili durumlarda netlik kazanmaya başladı.Belde belediyelerinin mal varlıkları ve prsonelleri il özel idaresine devredilirken, Dereli kaplıcaları gibi varlıkların işletmeside Emet belediyesine devredilecek.

Belediye başkanı Mustafa KOCA, Vali YILMAZ ile yaptıkları görüşmelerin ayrıntıları hakkında bilgi verirken;” Sayın valimizde dereli kaplıcalarının işletmesinin Emet belediyesince yapılması taraftarı.Uzun bir süredir bu konularda girişimlerimiz devam ediyordu.Ama sürecin nasıl işleyeceği yönünde bir netlik yoktu. Yaptığımız görüşmeler ile

Çok şükür bu sorunlar aşıldı. 30 Mart 2014’ten sonra Dereli kaplıcaları Emet belediyesine devredilecektir.İşletmesinin ise nasıl yapılacağı belediyemizce karara bağlanacaktır” dedi.

 

İl özel idaresinden 99 yıllığına Günlüce belediyesine kiralanan tesisler için İttifakın SP’den adayı İbrahim HÜGÜL tarafından uyarılar yapılmış, ve bu tesislerin mutlaka Emet belediyesine devredilmesinin sağlanması gerektiğini belirtmişti. Emet kamuoyunda dereli kaplıcalarının akıbeti tartışma konusu olurken rahatlatıcı açıklama Başkan KOCA’dan geldi. KOCA sadece dereli kaplıcaları değil, diğer bazı mal varlıklarının belediyeye devri için gerekli görüşmelerin yapıldığını belirtirken en son bu konuda Kütahya valisi Şerif YILMAZ’dan da söz alındığını belirtti.

Haber : Gazi Emet Gzt.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.