Dereceye Giren Öğrencilerle Kahvaltıda Buluşuldu

Dereceye Giren Öğrencilerle Kahvaltıda Buluşuldu

Eğitim Yayın: 06 Haziran 2015 - Cumartesi - Güncelleme: 06.06.2015 12:32:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3282 okunma
Google News

Dereceye Giren Öğrencilerle Kahvaltıda Buluşuldu

 

Kütahya’da düzenlenen Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Tavşanlı Eğitim Bir-sen şubesi tarafından kahvaltı verildi.

Genç nesillerin erdemli ve iyi ahlak sahibi bireyler olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmak hedefiyle başlatılan kitap okuma yarışmasında Tavşanlılı öğrenciler büyük başarı elde etmişti.

Kütahya’da düzenlenen ve toplam 5384 öğrencinin katıldığı ve 3 farklı grupta düzenlenen yarışmada Tavşanlı’dan tam 24 öğrenci dereceye girme başarısını göstermişti.

Kız Teknik ve Meslek Lisesi uygulama atölyesi salonunda düzenlenen kahvaltıya, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Eğitim Bir-Sen şube Başkanı Mesut Kocaman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kahvaltı sonrası konuşan Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Mesela okuma olunca, diğer tüm hususları bir tarafa bırakmak gerekiyor dedi.

 Eğitim Bir-Sen daha önce de bu tür etkinlik yapmıştı. Bu sefer İl’e yayıldı ve Tavşanlı okuma oranını artırma yönünde büyük başarı elde etti diyen Hatipoğlu,

” Gerçekleştirilen  yarışmada ödüllerin yarısını aldılar. Bu aynı zamanda bizim öğretmen camiamızın bu konuya fazlasıyla ilgi gösterdiğini görülmekte. Bundan dolayı öğrenci öğretmenleri tebrik ediyorum. Okuma hayat boyu devam etmesi gereken bir hayat tarzı, dolayısıyla kitabı hayatında ve yaşantısından, ufkundan çıkarmaması gerekiyor. Bu hayat tarzını çocuklara aşılayacak olan öğretmenlerdir. Bizim en büyük beklentimiz bu. Bu noktada gerek sendika yöneticilerini, öğretmenleri ve öğrencileri tebrik ediyorum”  ifadelerin kullandı.

Tavşanlı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kırkaş da şunları söyledi; “Sendikacılık anlamında gençlerimizin okuma alışkanlığına, yönlendirilmesi, kazandırılması anlamındaki faaliyeti takdire şayan bir uygulama. Bu etkinliğe sendika ayrımı gözetmeksizin, katılan ve destek veren yönetici, öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Günümüzde öğrencilerimizi etkileyen bir çok olumsuzluk var. Öğrencilerimiz her türlü olumsuzluğa rağmen bunları elinin tersiyle iterek, kitap okuyan gençlerimizi de kutluyorum. Bu kitap okuma yarışması Tavşanlı’da başladı. Başlangıçtan bu yana 2 yıldır burada devam ediyor. Tabii bu güzelliği il geneline yayalım denildi. Güzel bir faaliyet oldu. Tecrübe ve çalışkanlığıyla Tavşanlı ildeki 60 ödülün 24’unu elde etti. Büyük bir başarı, tabii başarının ötesinde bu etkinliğe katılmak önemliydi. Bu faaliyeti önemsiyoruz, devam etmesini istiyoruz “  şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.