Deprem ve Yangın Tatbikatı Yapıldı

Gündem Yayın: 05 Mart 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 05.03.2018 09:47:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2939 okunma
Google News

 

Mehmet Tarhan İlkokulunda Deprem ve Yangın Tatbikatı Yapıldı

Tavşanlı Mehmet Tarhan İlkokulunda 28 Şubat Sivil Savunma Günü nedeniyle, Deprem ve Yangın tatbikatları gerçekleştirildi. Tüm öğrenciler ve okul personeli yağmura aldırmadan tatbikatı muntazam gerçekleştirdi.

Tavşanlı Belediyesi itfaiye müdürlüğünün de desteğiyle Mehmet Tarhan İlkokulu Sivil Savunma Kulübü tarafından organize edilen tatbikatta önce siren sesleriyle deprem alarmı verildi. Deprem anında yapılması gerekenler uygulandı. “Çök-Kapan-Tutun” taktiğini uygulayarak deprem anında güvenli yerlere sığınarak, hareket etmeyen öğrenciler, deprem geçti ikazının ardından okulu tahliye etmeye başladı. 450 öğrenci öğretmenleriyle birlikte 55 saniye gibi kısa bir sürede okulu tahliye ederek bahçedeki toplanma alanına ulaştılar.

Senaryo gereği tatbiki depremde içeride mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İtfaiye ekip amiri tarafından öğrencilerimize yangın çeşitleri, yangın çıkış sebepleri, alınması gereken önlemler, yangın anında yapılması ve yapılmaması gerekenler, kurtarma teknikleri, yangın çeşitlerine göre söndürme yöntemleri, yangın söndürme tüplerinin kullanımı gibi önemli bilgiler aktarıldı. Ardından gaz kaçağı nedeniyle yanan bir tüpün söndürülmesi ve benzin gibi sıvı yakıtlar ile oluşan yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

 

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtsız bırakmayan itfaiye personeli, öğrencilerin yağmur yağmasına rağmen bahçede dikkatle anlatılanları takip etmeleri ve doğru uygulamalar gerçekleştirmeleri nedeniyle memnun olduklarını, bilgilendirme görevlerini hakkıyla yaptıklarını düşündüklerini belirterek, deprem ve yangına karşı gerekli önlemlerin alınmış olması nedeniyle okul yönetimine de teşekkür ettiler.

Okul Müdürü Kadir Korkmaz, tatbikata katılarak, böyle doğal afetler sonucunda yaşanabilecek istenmeyen durumlarda yapılması gerekenleri anlatan başta Tavşanlı Belediyesi İtfaiye ekiplerine, ayrıca tatbikatta yapılması gerekenleri muntazam uygulayan öğrencilere, öğretmenlere ve okul personeline teşekkür etti. “Mehmet Tarhan İlkokulu Deprem-Yangın gibi doğal afetlere hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.