Demiryolları Karayollarından Ayrılacak

Demiryolları Karayollarından Ayrılacak

Gündem Yayın: 18 Eylül 2014 - Perşembe - Güncelleme: 18.09.2014 09:26:50
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
3866 okunma
Google News

KARAYOLLARIMIZLA DEMİRYOLLARIMIZ KESİŞMEYECEK

Demiryolları hakkında bilgiler veren AK Parti Kütahya Milletvekili  Prof. Dr. Vural Kavuncu şunları söyledi;

"Uzun senelerdir “Demir ağlarla ördük anayurdu dört baştan” diye marşlar söylense de aslında AK Parti hükümetlerine kadar demiryolları ile ilgili çalışmaların çok geride kaldığı aşikardır. Hemzemin geçitlerimiz özellikle tehlike arzediyor ve üzücü kazalara tanık oluyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın rahat ulaşım ve seyahat edebilmeleri için yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekliyor ve Demiryolu Hemzemin Geçitlerinde tedbirlerimizi artırıyoruz.

Bu kapsamda TCDD 7.Bölge Müdürlüğü sorumluluk sınırları içerisinde tedbir alınması gereken 2014 yılı için toplam 10 hemzemin geçit belirlendi. Bunların 8’i Kütahya il sınırlarında, 2’si ise Afyonkarahisar’da.

           Kütahya il sınırlarında bulunan 8 hemzemin geçitten 6 tanesi Kütahya merkezde 2 tanesi ise Tavşanlı merkezdedir. Kütahya merkezde bulunan alt ve üst geçit olarak düzenlenecek geçitler Tugay geçidi, Eskişehir yolu-şeker geçidi, Sanayi geçidi  (Km 13+278), Karapınar geçidi (Km 13+687), Tavşanlı yolu geçidi (Km 14+367), Kütahya-Alayunt OSB geçidi (Km 68+041) dir. Tavşanlı ilçe merkezinde de Kuruçay ve Emet yolu hemzemin geçitlerine bir alt ve bir de üst geçit yapılacak. Ayrıca Karakova mahallemizde de senelerdir bir ihtiyaç olarak talep edilen bir demiryolu alt geçidi yapıyoruz.

Bu hemzemin geçitlerin Alt veya Üst geçit yapılması amacıyla ‘’Proje hazırlanması ve mühendislik hizmetleri’’ işinin ihalesi yapılarakyer teslimleri yapıldı. Projenin hazırlanmasını müteakip 2015 yılı içerisinde de yapım işi ihalesi yapılacaktır. Böylece yeni yapılacak geçitlerle olası kazaların önüne geçilecek ve daha güvenli ulaşım imkanı sağlanmış olacaktır. İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

 

                                   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.