Daha temiz bir Kütahya için

Gündem Yayın: 12 Kasım 2021 - Cuma - Güncelleme: 12.11.2021 21:00:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
877 okunma
Google News

Kütahya Belediyesi ile Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu arasında atıkların kompost olarak dönüştürülmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, imzalanan protokolün daha temiz bir Kütahya’nın başlangıcı olacağını söyledi.

Protokol töreninde kısa bir konuşma yapan ve emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, bu projenin paydaşı olmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Işık; “Bu projeyi şehrimize kazandıran Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Lisesi yöneticilerin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Daha güzel bir Kütahya, daha temiz bir Kütahya, daha yeşil bir Kütahya ve Türkiye için bir başlangıç olacaktır. Şehrimizdeki atıklar kompost haline getirilip değerlendirilecek. Bu amaçla protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Mehtap Kınalıbaş ise okula Özel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından kompost makinesi kazandırıldığını ifade ederek, “Burada bir atık ihtiyacımız oldu. Belediyemizle iletişime geçerek atık talep ettik. Bu atıkları kompostla dönüştürerek öğrencilerimiz çevre bilinci kazanacak. Bitkisel atıkların çöp olmadığı bilincini kazanacaklar. Bunlardan torf üreterek tarım alanında kullanacağız. Desteklerinden dolayı Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkür ediyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.