Dağıtılan tohumların hasat vakti

Ekonomi Yayın: 22 Eylül 2022 - Perşembe - Güncelleme: 22.09.2022 13:11:46
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
861 okunma
Google News

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi’nin çiftçilere destek amaçlı dağıttığı yem bitkilerinin hasat etkinliğine katıldı. Başkan Işık, yapılan hasadın hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.

Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen 26 mahallede çiftçilik faaliyetlerine devam eden hemşehrilerimize destek olmak amacıyla dağıtılan tohumların hasat zamanı geldi. Siner Mahallesi’nde gerçekleşen hasat etkinliğine katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bugün belediyemizin de paydaş olduğu bir faaliyet için beraberiz. 28 Ocak 2022 tarihinde, üreten hemşehrilerimize katkı sağlamak amacıyla tohum desteği kararı almıştık. O günkü değeri 400 bin lira olan bir bütçeyle, Tarım İl Müdürlüğü’ne kayıtlı olan çiftçilerimize bu desteği vermiştik. Yonca için her biri 10 kilogramlık 286 torba, mısır için 50 kilogramlık 211 torba, yulaf için 50 kilogramlık 173 torba ve fiğ tohumu için 25 kilogramlık 234 torba tohum dağıttık. Üreticilerimiz bunları değerlendirdiler ve çok da güzel verim aldıklarını söylediler. Bugün de hasat için birlikteyiz. Memleketimizin tarımsal üretime ihtiyaç duyduğu bir dönemde her tohumu değerlendirerek hasat dönemine getiren tüm çiftçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim bu ülkeyi bir başka ülkenin eline baktırmasın, üreticilerimizin de sayısını arttırsın, hepsine güç kuvvet versin. Projenin hayata geçirilmesinde çok büyük emeği olan Tarım İl Müdürümüze, muhtarlarımıza ve belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü başta olmak üzere çalışan tüm kardeşlerime şehrimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“TALEP OLURSA DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Talep gelmesi durumunda çiftçilere desteklerinin süreceğini dile getiren Başkan Işık, “Bu mahallelerimiz, Kütahya’da hayvansal üretimi öne çıkararak, et ve süt ürünlerini üreten insanlarla dolu. Önümüzdeki yıl da desteklerimizi sürdüreceğiz. Kütahya’da, belediye olarak, ilk kez kendi sınırları içerisindeki üreticilere destek vererek bir proje başlattık. Pandemi döneminde 250 bin adet sebze fidesi dağıtarak bu işe başlamıştık. Geçen yıl üreticilerimizden gelen talep doğrultusunda fide yerine tohum dağıtarak bu projeyi gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda da talebin gelmesi durumunda üreticilerimize desteğimiz devam edecek. Günümüz hayırlara vesile olsun. Üreten tüm kardeşlerime şehrimiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hasat etkinliğinde konuşan Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, “Pandemi döneminde tarımın kıymetinin bilinmesi bizlere çok mutluluk verdi. Çiftçilerimiz için ne yapsak az kalır, her şeyi fazlasıyla hak ediyorlar. Ben emeklerinden dolayı hepsine şükranlarımı arz ediyorum. Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a 26 mahallemizde verdiği bu destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı ve Siner Mahallesi Muhtarı Kadir Mandal, “Pandemide zor günler geçiren çiftçilerimiz için destek sunan başkanımıza ve müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu projenin devamının gelmesini diliyorum” dedi.

Yapılan hasat etkinliğine Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Murat Arık, Ertuğrul Cevahir MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, köyden mahalle olan mahallelerin muhtarları ve çiftçiler katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.