DAĞÇEŞME OKULU ATIK PİL GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERMEDE BİRİNCİ

Ekonomi Yayın: 11 Haziran 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 11.06.2018 11:57:33
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3097 okunma
Google News
  Tavşanlı belediyesi 8. Geleneksel çevre şenliği Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. 3 gün süren şenlikte, alışverişler parayla değil, ambalaj atıklarıyla yapıldı. Ayrıca çevre konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye takdim edildi.  
Tavşanlı Belediyesi tarafından, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen 8. Çevre Şenliği Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.
Yağış nedeniyle ilk gün açılış töreni yapılamayan Çevre Şenliği, 5 Haziran itibariyle başladı ve 3 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda açılan stantlarda devam etti. Ödül töreninin de gerçekleştirildiği Çevre Şenliği sona erdi. 
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, çevre duyarlılığının artırılması için, 2010 yılında başlatılan şenliğin, Tavşanlı halkının gösterdiği ilgi dolayısıyla amacına ulaştığını söyledi.
ATIKLAR AYRI AYRI TOPLANIP DEĞERLENDİRİLİYOR
Atıkların geri kazanımı yönünde kaynağında ayrıştırma uygulamasının Kütahya çapında ilk kez Tavşanlı belediyesi tarafından başlatıldığını belirten Güler, küllerin, cam, metal, kağıt, plastik atıklarının diğer evsel atıklardan ayrı toplandığını, atık yağların ve ekmek atıklarının da ayrıca toplanarak değerlendirildiğini söyledi
Gelecek nesillere temiz çevre bırakılması hususunda Tavşanlı Belediyesi olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, Çevre Şenliği’nin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür etti. 
Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ise, düzenlenen bu etkinlikten dolayı belediyeyi kutladı, 
Şenlik kapsamında, Cumhuriyet Meydanında, oluşturulan, değerlendirilebilir atıklar puan karşılığında alınarak, çeşitli hediyelerle değiştiriliyor. 
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Kaymakam Yüksel Kara’ya yeni Hükümet Konağı’nda kullanılmak üzere kağıt imha makinesi hediye etti. 
Etkinliğin sonunda; Kaymakam Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Çatladan, İlçe Milli Eğitim Salim Karaboğa ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hasan Hüseyin Akkaya tarafından hediye ve plaket takdimleri yapıldı.
ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASINDA İL BİRİNCİSİ TAVŞANLI’DAN…
Tavşanlı Belediyesi İle TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği) tarafından ortaklaşa düzenlenen Kütahya geneli atık pil toplama kampanyasında il birincisi Tavşanlı’dan çıktı. Tavşanlı’dan 35 olmak üzere toplam 48 okulun katıldığı atık pil toplama kampanyasında birinciliği elde eden Dağçeşme İlkokulu’na masa tenisi takımı hediye edildi.
 
ÇEVRE KONULU RESİM VE ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMALARI DÜZENLENDİ
Tavşanlı Belediyesi özellikle çocuklarda ve gençlerde çevre bilincinin oluşturulması için, şenlik kapsamında, ortaokul öğrencilerine yönelik Çevre konulu materyal ve kompozisyon yarışması düzenledi. 
Bu yarışmalarda derece alan öğrenciler ödüllendirildi. 
Anaokulları arası düzenlenen çevre konulu materyal yarışmasında birinciliği Esila Çelik (Süleyman Yılmaz Anaokulu) alırken ikinciliği, Nil Koca (Özel Yıldız İlkokulu (Ana sınıfı) ve üçüncülüğü de Hasan Hüseyin Sirke (Süleyman Yılmaz Anaokulu) elde etti. 
İlkokullar arası düzenlenen kompozisyon yarışmalarında birinci Ecesu Aslan (Hanımçeşme İlkokulu) ikinci Elif Çoban(Subaşı İlkokulu) ve üçüncü de Merve Ece Anci (Hanımçeşme İlkokulu) oldu. 
Öte yandan ortaokullar arası düzenlenen proje yarışmasında ise Ömer Selman Kırkıl (Özel Yıldız Ortaokulu) ödül almaya hak kazandı. 
Çevre konulu çalışmalarından dolayı Tavşanlı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sayım Tiktaş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa ve Tavşanlı Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürü Hasan Hüseyin Akkaya’ya teşekkür plaketi takdim edildi.
 
GERİ DÖNÜŞÜM VE ÇEVRE KONULU ÇALIŞMALARDA KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR
Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen geri dönüşüm ve çevre konulu çalışmalarda katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edilen kişi ve kurumlar ise şu şekilde:
“Haymeana Ana Okulu-Nurgül Neslihan Örs, Hande Gül Ana Okulu- Fatih Güner, Gül Bahçesi Ana Okulu, Süleyman Yılmaz Ana Okulu- Nimet Uzan, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi-Raşit Refik Küçükkağnıcı, TEMA Vakfı Tavşanlı Gönüllü Temsilciliği-Adnan Yazıcı, İbrahim Levent Yılmazer, Erdinç Ekiz, Tavşanlı Otel, Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Biodizel Üretimi San.ve Tic.A.Ş, Filiz Kooperatifi ve Şehir İçi Hat Dolmuşları.”
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.