Cumhuriyetin 90. yılı Klasik Otomobil Rallisi

Cumhuriyetin 90. yılı Klasik Otomobil Rallisi

Gündem Yayın: 28 Ekim 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 28.10.2013 10:14:34
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
3235 okunma
Google News

Cumhuriyetin 90. yılı Klasik Otomobil Rallisi’yle NG Güral Afyon’da kutlandı

     

Cumhuriyetin 90. yaşı,  Büyük Zafer’in temellerinin atıldığı coğrafyada anlamlı bir şekilde kutlandı. Büyük bir heyecanla 25 Ekim Cuma günü NG Güral Sapanca’dan start alan NG 90. Yıl Cumhuriyet Rallisi, 26 Ekim Cumartesi akşamı NG Güral Afyon’da düzenlenen resepsiyonla noktalandı. Birbirinden kıymetli klasikler Sapanca’dan hareket edip kıyasıya rekabet ederek, İnönü Savaşı’nın gerçekleştiği noktaları aşıp Afyonkarahisar’a vardı. Yarışmayı 1964 model Mercedes 230 SL araçlarıyla pilot Harun Harunoğlu ve  co-pilot Harun Simavi kazandı. Birinci ekip kupasını, NG Hotels&Resort Turizm Koordinatörü Kamil Berk’in elinden aldı.

 

Klasik Otomobil Kulübü’nün düzenlediği ve  NG Hotels & Resorts sponsorluğunda bu yıl ikincisi gerçekleşen NG 90. Yıl Cumhuriyet Rallisi, Büyük Zafer’in temellerinin atıldığı topraklarda gerçekleşti. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu organizayonunda Klasik Otomobil Türkiye Şampiyonası’nın son ayağı olan NG 90. Yıl Cumhuriyet Rallisi, 25 aracın katılımıyla 25 – 26 Ekim tarihlerinde koşuldu.

 

25 Ekim Cuma günü NG Güral Sapanca’dan start alan NG 90. Yıl Cumhuriyet Rallisi, Frig vadisinden geçerek 26 Ekim Cumartesi akşamı NG Güral Afyon’da son buldu.  Güzergah boyunca vatandaşlar klasik otomobillere büyük ilgi gösterdi.

 

Şampiyon kupasını “zaferin beşiği”nde kaldırdı

 

NG Hotels & Resorts’ün ana sponsorluğunda düzenlenen yarış, iki gün boyunca katılımcılara ve izleyicilere müthiş bir heyecan kaynağı oldu. ‘Yolların ihtiyar delikanlıları’ kıyasıya rekabet içerisinde yarışırken birincilik kürsüsüne 1964 model Mercedes 230 SL araçlarıyla pilot Harun Harunoğlu ve  co-pilot Harun Simavi çıktı. Birinci olan ekip kupasını, NG Hotels&Resort Turizm Koordinatörü Kamil Berk’in elinden aldı.

 

Etkinlik, NG Güral Afyon Wellness & Convention’da düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk” temalı resepsiyonla son buldu.

 

Genel klasmanda dereceye giren ekipler:

 

1’incilik:

 

Pilot Harun Harunoğlu -  co-pilot Harun Simavi/ 1964 Mercedes 230 SL

 

2’ncilik:

 

Pilot Sinan Dündar- co-pilot Orhan Arsel / 1974 Porsche 911 S

 

3’üncülük:

 

Pilot Elif Şakar – co-pilot Murat Şakar / 1973 Mercedes 350 S

 

 

 

 

NG Hotels & Resorts hakkında:

 

Türk turizmine yepyeni bir hizmet yaklaşımı kazandırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren NG Hotels grubu, turizm alanındaki yatırımlarına ilk olarak 2005 yılında, Kütahya’da NG Güral Harlek Thermal Resort & SPA’yı hizmete açarak başladı. Ardından 2008 yılında Sapanca’da NG Güral Sapanca Wellness & Convention otelini açan NG Hotels & Resorts, burada sunduğu üstün hizmet kalitesine, donanımlı personele ve fiziki koşullarına yaptığı yatırımlarla 7 kalite belgesini birden almaya hak kazandı ve Türkiye’de 7 farklı kalite belgesine sahip 5 yıldızlı tek otel konumuna ulaştı.


NG Güral Sapanca Wellness & Convention otelinin 2013 yılında TripAdvisor kullanıcılarının oylamasıyla “Mükemmellik Sertifikası”na layık görülmesi, hemen ardından “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2013” araştırmasının sonuçlarına göre Doğa Turizmi İşletmeleri ve Sağlık Turizmi İşletmeleri adlı iki farklı kategoride birincilik, Kongre Otelleri Kategorisi’nde ise ikincilik ödülünü kazanması ile NG Hotels & Resorts, hizmet kalitesini  kanıtlamış oldu.

 

Türkiye'nin yükselen otel zinciri markası NG Hotels & Resorts, yakaladığı başarıların da vermiş olduğu destek ve ulusal bir zincir haline gelme hedefiyle yatırımlarına devam ediyor. Zincirin üçüncü halkası olan NG Güral Afyon Wellness & Convention 2012 yılı Haziran ayında hizmete girdi. Kısa zamanda başarıya ulaşan NG Güral Afyon, 5 kalite belgesine birden sahip oldu. NG Hotels & Resorts, ileriki dönemlerde ise farklı illerde yeni otel projelerine başlamayı planlıyor.

 

Klasik Otomobil Kulübü hakkında:

 

Türkiye'nin ilk klasik otomobil sivil toplum örgütü olan Klasik Otomobil Kulübü (KOK), 22 yıl önce, tarihi otomobillerdeki zarafet ve güzelliği takdir eden, bu değerleri yaşatma gönüllüsü bir avuç klasik otomobil meraklısı üye tarafından kuruldu.

 

Klasik Otomobil Kulübü, hobi kulüplerinde esas olan merak, bilgi ve sevgi sahibi üyelerin yanında, henüz ehliyeti dahi olmayan gençleri de üyelerinin arasına katarak, onları klasik otomobiller konusunda eğitmeyi ve hobimizi sevdirmeyi de ilke edindi. Kulüp, 2011'e gelindiğinde 300'ü aşkın üyesi ile büyük bir aile olmayı başardı.

 

Her yıl, Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmak ve kültürler arası iletişimi artırmak amacıyla, üyesi bulunduğu FIVA (Federation Internationale Des Vehicules Anciens- Uluslararası Tarihi Taşıtlar Federasyonu - http://www.fiva.org/ ) kurallarına uygun üç klasik otomobil rallisi düzenleyen KOK, bu organizasyonlarda Yunanistan, Almanya, Avusturya, İspanya, gibi birçok ülkeden klasik otomobil severleri ülkemizde ağırlamaktadır. Aynı şekilde KOK üyeleri de bu ülkelerde düzenlenen rallilere katılarak kendi bilgi ve birikimlerini paylaşıp ülkemizi temsil etmektedir.

 

Nisan ayında İstanbul’da, senenin ilk rallisini gerçekleştiren kulübümüz, Mayısta Batı Anadolu Tarihi Rallisini, Ekim ayında Cumhuriyet Rallisini düzenliyor. Klasik Otomobil rallilerimize 1920-1980 yılları arasında farklı marka ve modellerde onlarca klasik otomobil katılıyor. Gerek rallinin düzenlendiği bölgedeki yöre halkının, gerekse ulusal yazılı ve görsel medyanın ilgisinin son derece yüksek olduğu organizasyonlarımız, önemli tanıtım değeri oluşturmaktadır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.