CUMHURİYET HALK PARTİSİ VE 90. YIL

CUMHURİYET HALK PARTİSİ VE 90. YIL

Gündem Yayın: 10 Eylül 2013 - Salı - Güncelleme: 10.09.2013 13:50:27
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
2612 okunma
Google News

CUMHURİYET HALK PARTİSİ VE 90. YIL

CHP Kuruluş Yıldönümünü Atatürk anıtı önüne çelenk koyarak kutladı.

Cumhuriyet meydanı Atatürk anıtı önüne çelenk koyan CHP İlçe yönetimi saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ilçe başkanının günün anlam ve önemini belirten konuşması sonrası üyelerine rozet hediye etti.

CHP Tavşanlı ilçe başkanı Mehmet Şentürk Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 90. Yılı nedeniyle   basın açıklamasında bulundu.  Açıklamasında;  “Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık ve onurlu tarihi anlamına gelen partimiz CUMHURİYET HALK PARTİSİ bugün 90. yaşında. Yıkılan bir Devletin enkazından yepyeni bir devlet oluşturarak , halkımızın şanlı tarihine yeni bir sayfa daha açan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetimizle yaşıttır. Çünkü esir edilmek istenen bir ulusun karanlık tarihinin şanlı bir kurtuluşla ve ardından da çağdaş bir devlet yapısı ile taçlandırdığı Kurtuluş Savaşı’nda parti örgütümüzün hayati rolü oynayan bir örgüt olmuştur. Bu özel gün sadece ; Cumhuriyet Halk Partisi için değil ulusal tarihimiz içinde özeldir. 9 Eylül, işgalcilerden kurtuluşun, İzmir’in de kurtuluşunun tarihidir.

Cumhuriyet Halk Partsi’nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok büyük ve hayati rolü vardır.İlk olarak emperyalist işgale ve sarayın işbirlikçi tutumuna karşı başkaldıran bir avuç yurt sever tarafından ;Anadolu Müdafi Hukuk Cemiyeti; adı ile kurulan örgütümüz, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkısının ardından Erzurum kongresini düzenlemiş ve bu kongrede de Kurtuluş Savaşında sivil direniş gücü olarak tanınmıştır. Halkımızın esaretten kurtuluşuna imzasını koymuş olan örgüt, Cumhuriyetin kuruluşu ile geleceğine imza koyabilmesi için bizzat Büyük Önder Atatürk tarafından dernek teşkilatından partiye dönüştürülerek, Cumhuriyet rejiminin ülkenin her köşesinde yerleşmesini sağlama ve örgütlenmesi gibi tarihi bir görev üstlenmiştir. Kökeni Emperyalizme karşı mücadeleye dayanan bir partidir. Türkiye’nin dünyadaki çağdaş uluslar arasında yerini alabilmesi, batılı normlara ve programa sahip olan CHP ile mümkün olacaktır. Ülkemiz bugüne kadar tarihinde çok partiler gördü ama CHP dışında hepsi halkımızca tarihe gömüldü. Cumhuriyet Halk Partisi Demokrasinin sembolü olarak dimdik ulu bir çınar gibi ayaktadır. Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, birisi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir” söylemi önemsenmelidir.

Ama bugün AKP hükümeti AB ve ABD güdümlü politikalar ile Türkiye’yi uçurumun eşiğine getirmiştir. Bağımsızlık politikası terk edilmiş, üniter devlet anlayışından vazgeçilmiştir. Cumhuriyet rejimi adım adım tasfiye edilme sürecine sokulmuştur. Türkiye, işbirlikçi AKP iktidarı tarafından geçmişte kendilerine karşı bağımsızlık savaşı verdiğimiz , emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda karanlık bir çıkmaza doğru itilmektedir.

Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran partisi olarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini de kuran bir parti olma hedefi ile ‘ezilenlerin ve halkın partisi’ olarak muhalefet görevindedir. Bu noktada , bugün Atatürk’ün, benim iki büyük eserim dediği ilki Cumhuriyet’e ve ikincisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkma günüdür.

Cumhuriyet Halk Partisi Tavşanlı İlçe Teşkilatı olarak; başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk ve onun yol arkadaşlarına ve Genel Başkanımızdan üyelerimize kadar Cumhuriyet Halk Parti’sine emek veren tüm partililerimizi şükranla anıyor partimizin kuruluşunun 90.yılını kutluyoruz.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.