Cumhuriyet Meydanı “Gelincik Tarlası” Gibi

Gündem Yayın: 09 Ağustos 2016 - Salı - Güncelleme: 09.08.2016 14:38:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2900 okunma
Google News

Cumhuriyet Meydanı “Gelincik Tarlası” Gibi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine tepki için Tavşanlı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ‘demokrasi nöbetini sürdürüyor. Pazar günü Kütahya Zafer Meydanı’na taşınan demokrasi nöbeti, bir gün aradan sonra ilçede yine aynı coşku ve kararlılıkla devam etti. Ellerinde bayraklarla gelen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nı gelincik tarlasına çeviriyor.

 Tavşanlı’da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası sokaklara dökülen vatandaşlar Meydan nöbetini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı Mitinginde, Çarşamba gününe kadar nöbetlere devam talimatı üzerine Tavşanlı halkı Cumhuriyet Meydanı’ndaki bekleyişini sürdürdü.

Nöbetin Tavşanlı’daki 24. gününde açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptı. Başkan Güler, “Pazar günü Başkomutanımızın da katılımıyla İstanbul Yenikapı’daki dünyaya korku salan mitingle beraber, bizler de Kütahya Zafer Meydanı’ndaki yerimiz almıştık. Nöbetler il merkezine taşınmıştı. Dolayısıyla ilçemizdeki nöbete 1 gün ara verilmesine rağmen, bugün yine coşkuyla meydanı dolduran siz hemşehrilerimle gurur duyuyorum. Daha önce Pazar günü sonlandırılması planlanan demokrasi nöbetleri Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen ikinci bir talimatla Çarşamba gününe kadar uzatıldı. Bizler bu nöbetleri ‘cihat’ ruhuyla tutuyoruz. Safımızı belli ediyoruz, tepkimizi dile getiriyoruz, aynı zamanda vatan bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımı Çarşamba gününe kadar yine Cumhuriyet Meydanı’mıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Güler’in konuşmasının ardından Armutlar Camii İmam-Hatibi Yusuf Sözeri Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptı.

Ada Mahallesi Muhtarı Halil Oral ile birlikte vatandaşların ve çocukların okudukları şiirlerle devam eden Demokrasi Nöbetinde halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi.

Demokrasi Nöbetinde Tavşanlı Belediyesi ile Sarraflar Birliği tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.