CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI SAADET ORUÇ

Gündem Yayın: 23 Şubat 2018 - Cuma - Güncelleme: 23.02.2018 13:23:22
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2028 okunma
Google News

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI SAADET ORUÇ, VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’İ ZİYARET ETTİ
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen etkinliklere katılmak üzere Kütahya'ya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Star Gazetesi Yazarı Saadet Oruç, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Vali Nayir’in makamında gerçekleşen ziyarette Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, yönetim kurulu üyeleri ile Kütahya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay da hazır bulundu.

Kütahya’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, “Kütahya gelmeye geciktiğim bir kent. Tam bir müze özelliği var. Sanayi sektörüyle, porseleni, seramiğiyle Türkiye’de çok ön planda” dedi.

Türkiye’nin önemli süreçten geçtiğine dikkat çeken Saadet Oruç, “Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Türkiye çok önemli bir dönemden geçiyor. Bölgesinde çok önemli gelişmeler var. Karıncanın su taşıması misali kritik bir dönemde sadece Türkiye’nin değil bölgenin, dünyanın neresinde bir mazlum, ihtiyacı olan varsa Cumhurbaşkanımızın o bölgelerde de liderlik özelliği var. Büyük bir teveccüh” ifadelerini kullandı. 

“KÜTAHYA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR”

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın almış olduğu tüm kararlarının destekçisi olduğunu bunu da son olarak 16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumunda gösterdiğini kaydetti. Vali Nayir, “Kütahya’mız bu konuda üzerine düşeni yaptığı kanaatindeyiz. İlimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızı sahiplenmesiyle bundan önceki dönemlerde kendi bölgesinde hep önde oldu. En son Anayasa değişikliğinde de yüzde 70’in üzerine çıkarak o sahiplenmeyi göstermiş oldular. Cumhurbaşkanımızın Kütahya ziyaretinde de aynı teveccüh oldu. Kütahya bizim gördüğümüz kadarıyla sahiplenme konusunda üzerine düşeni yapan illerimizden bir tanesi. İnşallah bu böyle devam edecek” dedi.

“15 TEMMUZ’A RAĞMEN İSTİKRAR SÜRDÜ”

Türkiye’nin dünya çapında önemli rol üstlenmesi ve kendi bölgesinde söz sahibi bir ülke konumuna gelmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ile iyi bir ekibe sahip olmasının etkili olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Türkiye bir bölgesel öge olmaktan da öte dünya çapında rol üstlenen, dünya çapında kendisine görev biçen bir ülke durumunda. Bu kadar geniş bir alanda hizmet verecek olan bir teşkilatın başkanlığı mutlaka ekip olarak da çok farklı bir yerde olması lazım. Sahip olduğumuz bütün değerleri, kıymetleri, kapasitemizi kullanarak ancak bu mücadeleden başarılı çıkarabileceğimize inanıyoruz. Türkiye’de sistemden çok şahıslar ön plandadır ama yine de ekip çalışmasına mutlak bir ihtiyaç var. Şahısların ferdi başarılarını destekleyecek, onları yalnız bırakmayacak ekiplere ihtiyaç var. O da sağlanıyor diye görüyoruz, güzel bir ivme var. Dünya, bölgemiz ve ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bütün bunlara rağmen sahip olduğumuz istikrar, güven, yatırımcıların Türkiye’mizi, ilimizi tercih etmesi açısından baktığımızda bu kadar olumsuzluktan etkilenmemiş bir yapı görüyoruz. Bunların hepsi iyi bir idari kapasiteyle olacak işler. Ekonomimizdeki istikrar, siyasetimizdeki istikrar, genel olarak dünyadaki kabul görüşümüz mutlaka iyi bir idarenin sonucu. Biz çok şey yaşadık Türkiye’de. Anayasa kitapçığı fırlatıldı diye batan bankalar gördük, sistemin altüst olduğunu gördük. Ülkemizin 15 Temmuz’da en büyük ihaneti görmesine, bölgenin, dünyanın bu kadar karışıklığına rağmen bu istikrar ancak yönetim başarısıyla olur diye düşünüyoruz. Onu da yönetimin başında olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi, kabiliyeti, öngörüleri, basiretleri ve becerisiyle bu işe çözüm bulduklarını görmüş oluyoruz. İnşallah böyle devam edecek diye düşünüyoruz” dedi.

Kütahya’nın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kuruluş ve kurtuluş şehri olan Kütahya’nın 8 ayrı medeniyete ev sahipliğini yaptığını, her bir medeniyetin izini bugün hala taşımakta olduğunu söyledi. Kütahya’nın güven ve huzur şehri olduğunu da belirten Vali Nayir, “Kütahya’mız değişik kültürlere, değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Kütahya’da 8 ayrı medeniyetin izlerini bulmak mümkün. İnsan hayatı olarak baktığımızda 7 bin yıl öncesine ait değerleri olan, Friglerden, Roma’dan, Bizans’tan, Selçuklu’dan, Germiyanbeyliği’nden Osmanlı’ya kadar önemli, kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir il. Kütahya’nın yaşattığı çinisinden, giyim kuşamına, yemeğine kadar bu medeniyetlerin birer izi kalmış bir ilimiz. Osmanlı’nın kuruluşunda Domaniç ile önemli bir görev ifa etmiş, Kurtuluş Savaşı’mızda Dumlupınar ile önemli bir görev ifa etmiş. Hem Osmanlı’ya olan bağlılığı hem de Cumhuriyet’in kuruluşundaki rolü itibariyle kimliğine tesir eden bir geçmişi var Kütahya’mızın. Huzur şehri, asayiş, milletin devlete olan bağlılığı olarak baktığımızda güzel bir şehir. Çok farklı iklimlerin buluştuğu bir şehir. Topraklarının altından 36 değişik maden çıkıyor, çok büyük bir zenginlik. Bor, kömür, manyezit, gümüş gibi kıymetli madenlerimiz var. Yüzde 56’sı orman olan bir şehir. Birçok yönüyle az tanıtabildiğimiz, az gösterebildiğimiz kapalı bir hazine Kütahya. Burada görev yapmak Devletimizin bize bir ayrıcalık diye düşünüyorum” diye konuştu. 

Ziyaret karşılıklı fikri alışverişi ve hediye takdimiyle sona erdi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.