Çukurören Bal Ormanı Arılara Ev Sahipliği Yapıyor

Gündem Yayın: 03 Temmuz 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 03.07.2017 16:13:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3589 okunma
Google News


Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçişin en önemli halkalarından birini oluşturan Bal Ormanları kurarak toprağı en iyi şekilde değerlendirmeye ve bu önemli besinin vatandaşlara kazanç sağlamasına destek olmaya çalışıyor.
Arıcılığın ve biyolojik çeşitliliğin korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının yanı sıra  orman köylüsüne ekonomik kaynak sağlanması açısından kurulan Bal Ormanları amacına ulaşıyor.
2012 yılında toplam 45 Ha. alan üzerine kurulan Gediz Orman İşletme Müdürlüğü, Çukurören Orman İşletme Şefliği, Çukurören Köyü sınırlarında yer alan Çukurören Bal Ormanı; arılara ev sahipliği yapıyor.
Ağaçlandırma çalışmalarında; akasya, mahlep, zerdali, badem, iğde, servi olmak üzere toplam 12.530 adet fidan dikilen Çukurören Bal Ormanına ayrıca 24.000 adet badem tohumu ocaklar halinde ekildi. 
Çevresi  dikenli tel ihatası ile koruma altına alınan Bal Ormanının su ihtiyacı; yakınından akan Çukurören Deresi ve civar çeşmeler ile karşılanıyor. 
Çukurören Bal Ormanında; dikilen fidanların  yanı sıra zengin  nektar kaynağı olan  Murat dağı florası da bütün cömertliğini her an sergileyerek, görsel bir şölen sunuyor. 
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde Domaniç’te 1 adet, Emet’te 1 adet, Gediz’de 2 adet, Kütahya’da 5 adet, Simav’da 2 adet ve Tavşanlı’da 1 adet olmak üzere toplam 12 adet bal ormanı tesis edilmiş, 2017 yılında 2 adet yeni bal ormanının tesis edilmesi planlanıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.