Cold Room Kullanımı

Gündem Yayın: 23 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 23.03.2020 18:14:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1972 okunma
Google News

Cold Room Kullanımı

Cold room başka bir ismi ile de soğuk oda özellikle gıda malzemelerinin saklanması amacı ile tercih edilen bir oda şeklidir. Gıdaların uzun bir süre saklanmasını sağlar. Oda ihtiyaca uygun olacak şekilde saklanır. Nem durumu da göz önüne alınarak cold room derecesi ayarlanır. Odalar dış atmosferdeki nem ve ısı durumuna karşı yalıtılmış olan odalardır. Odanın içerisindeki amaç sıcaklığın değişmemesini ve nem dengesinin korunmasını sağlamaktır. Aynı zaman da kısa bir süre için dahi olsa sıcaklığın artışı ile birlikte mikroorganizmalarında gelişim hızına neden olur. 

Soğuk Odalardaki Amaç Nedir?

Cold room kimyasal enzimlerde bulunan tepkimelerin yavaşlamasına neden olur. Bu yavaşlama sayesinde mikroorganizmaların gelişimi gecikir. Bu sayede de besin maddelerinin ilk durumlarındaki saklanması sağlanır. Soğuk odalar içerisinde meydana gelen geciktirme nedeni ile az bir miktarda bozulmalar meydana gelir. Bu durum aynı zaman da yapıcı olan mikroorganizmaların da ölmesine neden olur. Soğuk odalar için http://www.termotes.com/cold-room  adresini ziyaret ederek de oda yapımını sağlayabilirsiniz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.