Çocuklu ailelere ev kazalarını önlemek için

Gündem Yayın: 23 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 23.12.2020 15:56:41
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
1234 okunma
Google News

Çocuklu ailelere 

ev kazalarını önlemek için ipuçları

 

Gerek ofislerden gerekse evlerinden çalışan ebeveynler, okula gidemeyen  ve pandemi nedeniyle sokağa çıkamayan çocuklarını evlerde meydana gelebilecek kazalardan korumak için yoğun çaba sarf ediyor. Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Pronet, çocuklarını ev kazalarından korumak isteyen aileler için önemli ipuçları veriyor.

Çocuklu ailelerin işi hiç bugünkü kadar zor olmamıştı! Geçmişte iş yerine giden, çalışmak için gün boyu dışarıda olan ebeveynler, evlerinde bıraktıkları çocuklarının güvenliğinden endişe duyarlardı. Pandemi zamanlarında bazı ebeveynler evlerde çalışmaya başladılarsa da şimdi de aynı anda birden fazla işi yapmanın getirdiği dalgınlıkla baş etmek zorunda kalıyorlar: ofis işleri yapılacak, yemek hazırlanacak, temizlik işleri hallolacak, çocuğun eğitimine gözetmenlik yapılacak ve tüm bunlar olurken çocuklar ev kazalarından korunacak!

 

İster ofiste ister evlerinde olsun çocuklu aileler, okula gitmeyen ve pandemi nedeniyle vaktinin çoğunu evlerde geçiren çocuklarını ev kazalarından korumak için artık çok daha dikkatli olmak zorundalar. İşte Türkiye’nin lider güvenlik şirketi Pronet’ten ebeveynlere, çocuklarını kazalardan korumak için önemli ipuçları:  

 

Ev dekorasyonunu çocuklara göre tasarlayın

 

Biblolar, resim çerçeveleri, cam aksesuarlar gibi ev dekorasyonunda kullanılan birçok eşya masumane görünse de, kolaylıkla çocukların ev kazası yaşamalarına sebep olabiliyor. Çocukların tırmanma ihtimali olan mobilyaları sabitlemek, yutabilecekleri ufak eşyaları ya da kesici aletleri onların erişemeyecekleri yerlere kaldırmak, mobilyaların sivri uçlarını yapışkanlı tamponlarla yumuşak hale getirmek çocukların güvenliğini sağlamakta faydalı olacaktır.  

 

Pronet ise bu konuda sunduğu yüksek teknolojili çözümlerle çocukların yakınında olmadığınız her an güvende olmalarını sağlıyor. Türkiye’nin ilk ve tek akıllı güvenlik platformu Pronet Plus sayesinde aileler; Pronet’in tam korumalı güvenlik sistemini cep telefonlarıyla uzaktan kontrol ederek güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkarıyor. Yalnızca dışarıdayken değil evin içindeyken de cep telefonları aracılığıyla sürekli uyarı alarak güvenlik kontrolünü sağlayabiliyorlar. Ebeveynler ihtiyaçlarına göre kişiselleştirebilecekleri Pronet Plus ile ilaç dolabı, balkon kapısı gibi çocuklar için tehlike oluşturabilecek özel noktalar açıldığında uyarı alarak sevdiklerini koruma altına alabilirler. 

 

Hijyen sağlayayım derken sağlığınızdan olmayın 

 

Pandemi sürecinde hepimizin önceliği evlerimizde en güçlü hijyen tedbirlerini alabilmek. Bu nedenle her zamankinden daha sık bir şekilde evlerimizi temizliyor, temizlik ürünleri ve deterjanları daha fazla kullanıyoruz. Ancak temizlik sırasında kullandığımız ürünlerin içerdiği kimyevi maddeler hem bizlerin hem de çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Hele hele kış aylarında, cam ve pencerelerin daha çok kapalı kaldığı günlerde… Miniklerin akciğerleri ise bu maddeler için yetişkinlere göre çok daha hassas. Kimyevi içerikli deterjanlar kullanmak yerine bitkisel bazlı olanlara yönelebilir, sık sık evi havalandırarak çocuklarınızın sağlığını güvence altına alabilirsiniz. “İçim yine de rahat değil” diyenlerdenseniz, Pronet Plus ile entegre çalışan Akıllı Video çözümünden yararlanarak sevdiklerinizin güvenliğini sağlamanız en iyisi olacaktır. Akıllı Video ile temizlik maddelerini sakladığınız dolabın kapağı açıldığında ya da belirlediğiniz alanlarda hareket oluştuğunda güvenlik kameranız tetiklenir ve olay anında kayıt yapmaya başlar. Böylece cep telefonunuza 50-60 saniyelik sürelerle çekilmiş olan kısa klipler anlık uyarı bildirimleri olarak gelir. Bu sayede sevdiklerinizin güvenliğini an be an sağlayabilirsiniz.  

 

Elektrikli alet ve priz tehliklesine son!

 

Pronet’in Akıllı Priz çözümü, sunduğu teknolojik kolaylıkla, elektrikli aletlerin ya da prizlerin yol açabileceği yangın tehlikelerinin, çocuklar için tehdit oluşturan durumların önüne geçilmesine imkan tanıyor. 

 

Akıllı Priz kullanıcıları evden çıktıktan sonra sistemi Pronet Plus ile cep telefonu üzerinden kontrol ederek, prize gelen elektrik akışını kesiyor. Böylece aileler, bebek ve çocukların kolayca dokunabilecekleri prizleri ya da elektrikli aletleri etkisiz hale getirmiş oluyor. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için alacağınız küçük tedbirler riskleri en düşük seviyeye indirgeyecektir. Priz seçimlerinizi topraklı prizlerden yana kullanmanız sizi ve sevdiklerinizi olası elektrik kaçaklarından koruyacaktır. 

 

Pronet hakkında:

1995 yılında kurulan Pronet, bugün yaklaşık 200 bin aktif güvenlik sistemi kullanıcısı ile sektörünün lider şirketidir. Sunduğu güvenlik çözümleriyle kişi, kurum, kuruluş, öz varlık ve bilginin korunmasını sağlayan Pronet, ev ve işyeri güvenliğinin yanı sıra bankalardan perakende mağaza zincirlerine kadar birçok büyük kuruma yönelik çözümler üretiyor. Sunduğu çözümleri hırsızlığa karşı önleyici ve caydırıcı tedbirlerle sınırlı tutmayan Pronet, abonelerine ‘5 Korumalı Güvenlik Sistemi’ ile hırsızlık, yangın, gaz kaçağı, su baskını gibi olayların yanı sıra acil sağlık ve panik durumlarına da müdahale edebiliyor. İnsana ve teknolojiye sürekli yatırım yapan Pronet, bunun bir sonucu olarak alarm sonrası aboneyi ortalama 10 saniyelik arama hızıyla dünya standartlarının üstünde çalışıyor. 2015’te Türkiye’de En İyi Müşteri Deneyimi Ödülü’nü kazanan Pronet, 2016’da da çağrı merkezi sektörünün dünya çapındaki en prestijli etkinliklerinden 11. Contact Center World Awards’ta, “En İyi Müşteri Deneyimi” kategorisinde önce EMEA Bölgesi (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) ve sonra dünya birincisi oldu. Pronet ayrıca, dünyanın en saygın iş ödülleri organizasyonlarından Stevie Awards 2016’da 4 altın, 3 bronz ödül kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı. 2017’de “Yılın Müşteri Hizmetleri Ekibi” kategorisinde ödüle layık görülen Pronet, 2018’de ise Campaign Türkiye tarafından verilen Brand of the Year Ödüllerinde, hizmet kategorisinde “Yılın Markası” seçildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.