ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARI ERTELENSİN

Siyaset Yayın: 25 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.03.2020 14:36:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2043 okunma
Google News

ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARI ERTELENSİN

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, ülkemizin ölümcül virüs Covid-19 virüsü nedeniyle zor günler geçirdiğini ifade ederek ;  “ Devletimiz birçok alan ve sektörde sosyal ve ekonomik paketler açıklamış, bunları devreye sokarak halkımıza destek olmuştur.  Çiftçilerimizde bu zorlu süreçte sıkıntılı günler yaşamaktadır. Çiftçilerimizin borçları virüs salgını bitene dek ertelenmeli ve daha sonra borçlar yapılandırılmalıdır.” Dedi.

ÇİFTÇİLER ZOR DURUMDA
Çiftçilerin hem virüs salgını hem de üretim maliyetlerinin sürekli artmasından dolayı, üretim yapamaz hale geldiklerini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “  Tarım, insanlık bakımından hayati öneme sahip stratejik bir sektördür. Tüm gelişmiş ülkeler bütçelerinin büyük bir bölümünü tarımsal desteklere ayırmaktadır. Tarımsal üretimdeki girdi maliyetlerinin artması ile üretim maliyeti oldukça artmıştır. Çiftçilerimiz alın terinin karşılığını alamamaktadır. Dolardaki dalgalanmalar nedeniyle tarımsal girdi maliyetleri artmış ve yüksek girdi maliyeti ile üretim yapan çiftçilerimiz Tarım Kredi Kooperatiflerine, bankalara ve tarımsal sulamadan dolayı elektrik dağıtım şirketlerine vadesi borçlarını ödemekte zorlanmaktadır. Çiftçilerimiz bu zor şartlar altında mücadele ederken, bir de tüm dünyayı etkisi altına alan salgının ülkemizde görülmesi ile artık iflas etme, üretim yapamama noktasına gelmiştir. Devletimiz salgın ile mücadeleyi büyük bir gayret ve çaba ile sürdürmektedir. İnanıyorum ki en kısa sürede bu salgından kurtulacağız. Salgının bittiği günlere kadar çiftçilerimizin borçları acilen ertelenmeli ve daha sonrada verdiğimiz kanun teklifinde olduğu gibi borçlar yapılandırılmalıdır.” Açıklaması yaptı.

ERBAŞ KANUN TEKLİFİ VERMİŞTİ
9 Mart tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) çiftçilerin borçlarının ertelenmesi için bir kanun teklifi veren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş  ; “ TC Ziraat Bankası A.Ş. ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine vadesi geçmiş zirai kredi borçlarını ödeyememiş olan çiftçilerin vadesi geldiği halde ödeyemediği borçlarının faizleri silinmelidir.  Anapara,  faiz ve gecikme zammı alınmadan 18 eşit taksitte 36’aya bölünmelidir.”  Teklifini sunmuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.