ÇİFTÇİLERE YONCA, SİLAJLIK MISIR VE KORUNGA TOHUMU DAĞITILDI

Gündem Yayın: 23 Nisan 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 23.04.2016 14:03:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2363 okunma
Google News

ÇİFTÇİLERE YONCA, SİLAJLIK MISIR VE KORUNGA TOHUMU DAĞITILDI

'Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi’ kapsamında Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi iş birliğiyle ücretsiz olarak çiftçilere yonca, silajlık mısır ve korunga tohumu dağıtıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen dağıtım törenine Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vekili Murat Koyak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Kurt, bazı daire müdürleri ile çiftçiler katıldı.

Çiftçilere verilen desteklerin geçen yıllara oranla büyük artış gösterdiğini belirten Vali Şerif Yılmaz, “Kırsal kesimde yaşayan, tarımla uğraşan vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Değişik vesilelerle fidan, fide, tohum dağıtımları gerçekleştirdik defalarca. Hayvansal üretimi desteklemek için en büyük girdilerden bir tanesi olan yem. Yemi tedarik edebilirsek hayvancılığa en büyük katkıyı sağlamış olacağız. Gerek hükümetimizin gerekse İl Özel İdaresi yerel kaynaklarımızın en üst seviyede verilmesi için gayret gösteriyoruz. 10 sene önce verilen 350 TL, bugün 1 milyon 300 bin TL’ye çıktı. Son 3 yılda geçmiş dönemlerden daha fazla kaynak verdik. Verdiğimiz desteklerin gerçekten kullanılmasını, ekonomiye kazandırılmasını, üretim yapmak isteyen insanlara da örnek olmasını istiyoruz. Bu destekler daha önce de vardı, bütçeye İl Genel Meclisi üyelerimiz sayesinde koyduk kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi’nden yararlanan çiftçilerin katılım belgelerini Vali Şerif Yılmaz verdi. Tören, çiftçilere yonca, silajlık mısır ve korunga tohumlarının dağıtılmasıyla sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.