CHP Tavşanlı İlçe Başkanı neden HAYIR dediklerini açıkladı

Siyaset Yayın: 10 Şubat 2017 - Cuma - Güncelleme: 10.02.2017 10:41:11
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
4954 okunma
Google News

CHP Tavşanlı İlçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız Ankara da genişletilmiş il ve ilçe başkanları toplantısında yaptığı toplantıda gündemdeki referandum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

   CHP İlçe Başkanı Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “  Başkanlığını yaptığım CHP Tavşanlı ilçe teşkilatından sizlere kucak dolusu sevgi ve saygıları getirdim. Biz günler öncesinden İlçe Merkezimizde çalışmalarımıza başlamıştık. Burada belirlenecek stratejiyle de tam saha pres ve bire bir markajla çalışıp, Ülkemizi bu diktatörlük açmazından kurtaracağız. "Demokrasi bir trendir. Amaçladığımız istasyona varınca ineriz!" dediklerinde amaçlarını biliyor ve anlatıyorduk. Ama takdir etmek gerekir ki o kadar güzel Takiye yapıyorlar ki, halkımızın kanması zor olmuyor! Allah ile aldatıp; terör, baskı, tehdit ve şantajla da korkutup, halkı istedikleri kıvama getiriyorlar. Ve bugün sanıyorlar ki, halk istedikleri kıvama geldi ve tren amaçladıkları istasyona yanaşmak üzere! İşte bu en büyük yanılgıları olacak! Çok ama çok çalışmamız ve seçmene durumun vahametini anlatmamız gerekiyor. Parlamenter demokrasimize yeniden can vereceğiz! "Muhtaç Olduğumuz Güç, Damarlarımızdaki Asil Kanda Mevcuttur!".   Fisun Aktakka Yıldız HAYIR” denilmezse yaşanacaklar şu şekilde sıralandı:                                                                                      

1) Tek adam rejimi kurulacak, tek adam her şey olacak, devletin tümüne hükmedecek. Bir kişi Başkan seçilecek ve o kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak.

2) Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. O parti belki de senin hiç oy vermediğin / hiç sevmediğin bir parti olacak.

3) O partinin genel başkanı hâkimleri atayacak. Kararname adı altında kanun yapabilecek. Seçtiğin Millet Meclisini fesih edebilecek. Orduya emir verecek.

4) Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Sözünü kimse dinlemeyecek.

5) Almanya, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya gibi değil, Suriye, Libya, Mısır, İran, Kuzey Kore, Uganda gibi bir ülkede yaşayacaksın.

6) Rejim değişecek. Sadece adı Cumhuriyet olacak. Gerçekte krallık gibi her şey bir kişinin elinde olacak. Demokrasi kalmayacak.

7) Başkan sokakta bir kişiyi öldürse, 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak.

Başkan ve yardımcıları ile bakanları yolsuzluk yapsa, yetim hakkı yese, devlet malına el uzatsa dahi 400 milletvekili izin vermezse mahkemeye çıkarılamayacak.

9) Başkan kendini ve bakanlarını mahkemeye çıkarma girişiminde bulunan meclisi fesih edebilecek.

10) Hakimler ve savcılar Başkanın sözünden çıkamayacak. Başkan hak hukuk tanımaz, zorba biriyse seni koruyacak hiç kimse olmayacak. Can ve mal güvenliğin kalmayacak.

11) Tek adam karar verdiğinden belirsizlik hâkim olacak. Kimse yatırım yapmaya cesaret edemeyecek. Ekonomi tek adamın keyfine göre vereceği kararlara kurban edilecek. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte çöküş gelecek.

12) Asgari ücreti, fiyatları, maaşları, işçi memur alımlarını, dernek sendika kurulması ve kapatılmasını, her şeyi tek adam belirleyecek.

13) Tek adam kimsenin aklına ihtiyaç duymayacağından, devlet ve toplum hayatında danışma, ortak akıl, uzlaşma gibi yöntemler olmayacak. Çatışma, kutuplaşma ve terör için en uygun zemin oluşacak. Çatışma ve terör artacak.

14) Beş yılda bir sandığa gidip bir Başkan bir de onun partisinin çoğunlukta olduğu Meclisi seçeceksin. Bir dahaki seçime kadar sana kimse bir şey sormayacak. Seçtiğin milletvekili de Başkanı kontrol edemeyecek, senin hakkını koruyamayacak.

15) Başbakan olmayacak. Bakanlar sadece Başkana karşı sorumlu olacak, Meclise karşı sorumlu olmayacak. Milletvekillerini umursamayacak.

16) Seçtiğin milletvekilleri bakanlardan ve bürokratlardan hizmet yapmasını isteyemeyecek, hesap soramayacak. Sana hizmet getiremeyecek.

17) Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girecek. Buraların hepsi “Başkanın Partisine” göre düzenlenecek.

18) Devlet parti devleti olacak. Başkan senin partinden değilse devlet kapısında yerin olmayacak.

19) Başkan isterse devlet kurumlarını bölgelere ayırarak ülkenin bölünmesine neden olabilecek.

20) Başkan, padişahlarda dahi olmayan, Atatürk’e bile verilmeyen yetkilere sahip olacak.

karar milletimizin  saygılarımla.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.