CHP Tavşanlı ilçe başkanı basın açıklaması

Siyaset Yayın: 02 Ocak 2018 - Salı - Güncelleme: 02.01.2018 08:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2969 okunma
Google News
 
CHP Tavşanlı ilçe başkanı Fisun Aktakka Yıldız, 2018 yılı mesajının yanısıra hükümeti eleştiren bir yazılı açıklamada bulundu.
Aktakka Yıldız, basına yaptığı yazılı açıklama ile şunları söyledi; 
 " DEĞERLİ KÜTAHYALILAR!   2017 yılı ülkemiz için hayırlı bir yıl olmadı. 2018 yılının Ülkemiz için HAK-HUKUK-ADALET  yılı olmasını diler,yeni yılınızı kutlarım.İnşallah tüm dünya için barış yılı olur!
                     Eskiden kanun maddeleri tek tek meclise gelir, görüşülür,tartışılır ve karara bağlanırdı. Sonra akape iktidara geldi; kanunlar torba içinde gelmeye başladı. Zamanla torba ufak geldi, çuvala doldurmaya başladılar. Eeeee ! Kolay mı? Sadece ihale yasası 10 yılda 160 kez değişti. Her yandaşa özel bir yasa !!!
İlgili-ilgisiz ne varsa çuvala doldurup, paçal yapıp getiriyorlar meclise,doğru dürüst görüşülmeden parmak hesabıyla yüklüyorlar milletin sırtına. Tabii bu arada yandaşlar ve kendileri içinde ballı maddeler koyuyorlar ve milletin cebine yüklüyorlardı. OHAL'le birlikte de TORBA KHK.lar devri başladı. İşte onlardan birisi de 696 sayılı KHK. maddesi. Anayasa'ya aykırı maddelerle, hem demokratik hukuk devletinin temeline dinamit koydular, he de taşeron işçilere kadro aldatmacasıyla, emekçinin umutlarına kibrit suyu döktüler!
Şeker ve tütün kurullarının kapatılmasıyla da tarımcıların ekmeğini, ithalatçılara peşkeş çektiler!
                     İlimiz'de tütün zaten çok azdı. Ama pancar köylümüzün geçim kaynağı, hayalleri ve umuduydu. Şeker fabrikalarının atıl bırakılması, sentetik tatlandırıcıların ithalatında kotaların yükseltilmesi,şimdi de şeker kurullarının kapatılması çiftçiliği de bitirecektir. Egede üzüm neyse, Kütahya'da da pancar oydu. Köylü kendi tarlasında çalışır iş olur, satar aş olur, pekmez yapar kan olurdu. Akape sayesinde hepsi taş oldu, yüreklere oturdu. İktidarın istediği de bu değil miydi zaten ????!!!
                     Sonra CHP'nin uyarmasıyla Taşeron işçilerin feryadı yükseldi. Ne de olsa önümüzde seçim var ve işçiyi oyalamak lâzım!  Meclise yasa olarak getiremediler, tartışılmasın, itiraz edilmesin diye alel-acele meclisi tatile soktular ve KHK. ile "Taşeron İşçilerine Kadro Verilecek" dediler. Sonra işin kokusu çıktı. Hem de çok pis kokular yükseldi KHK. maddesinden! BİT. ve KİT. lerde pek çok işçi kapsam dışı kaldı. Tunçbilek işçleri ağlıyor! Ama hükümet onların köleliğe daha uygun olduğunu iddia ediyor demek ki! 
Kapsam alanına giren işçilere de 3 kademeli bir sınav sistemi getirdiler. N'olur-N'olmaz!? Arada akapeli olamayanlara da kazara kadro verilmesin, bunu da seçim kozu olarak kullanabilsinler diye!!!!
                     Bir de af yasası kapsamına giren "Teröre karşı duran sivillere dokunulmazlık" maddesi var! 
Bu güne kadar fetöye karşı çıkanlar hakkında bir dava açıldığını gören-duyan yok! Sadece sol muhalefeti susturmak için, lâf olsun diye fetöcü damgası vurup, dava açtıkları hariç tabii. Ancak köprüde, emir kulu erlere işkence yapan, boğazlarını kesen vahşiler kimlerdir? Bunların 20 yaşındaki emirerlerini öldürmeye kimin hakkı vardır? Kendinizi o çocukların anne-babalarının yerine koyarak düşünün bakalım!! İşledikleri cinayetler yanlarına kalacaktır. En kötüsü de "Devamı mahiyetinde işlenen suçlar" kapsama alınmıştır ki tamamen halkı birbirine kırdırmak amacı taşımaktadır. İktidar kurduğu paramiliter çetelere meşruluk kazandırma peşindedir. Demokratik-Hukuk devletlerinde böyle şeyler asla olamaz! Silâhlı sivil çeteleri diktatörler kurar. Diktatörlerin korkularından başvurdukları bir yöntemdir bu!!Asla kabul edilebilecek bir şey değildir. Bakınız : 15 temmuzda yakalanan fetönün sağ kolu Adil ÖKSÜZ serbest bırakıldı ve halen kayıptır. İdam,idam dediler ama asla meclise teklif getirmediler. Bank Asya'nın önünden geçeni tutukladılar ama akapenin içinde hiç fetöcü bulamadılar (!!!) nedense??? ALLAH aşkına biraz düşünün ey halkım! KHK'larla yapılmak istenen nedir? Bunun tek amacı kardeşi kardeşe kırdırmaktır! Sağ duyulu olalım ve uyanalım artık!!"
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.