CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANITTI

Siyaset Yayın: 08 Mayıs 2018 - Salı - Güncelleme: 08.05.2018 10:41:14
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3404 okunma
Google News

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANITTI 

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Teşkilatları 24 Haziran seçimleri için aday adayı olan isimleri tanıttı.

CHP İl binasında düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İl Başkanı Makbul Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet partisi, Demokrat Parti ve İYİ Partinin millet ittifakı adıyla bir ittifak kurduğunu belirtti.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayının ise Muharrem İnce olduğunu hatırlatan Sarı, şunları kaydetti: “Bu süreçte inşallah Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı, millet ittifakını da iktidara getirip ülkenin önünü açıp demokratik, sosyal, laik ve hukuk devletini inşa edeceğiz. Bugün burada bulunan ve kamuoyunda tanınan milletvekili adaylarımızdan, yapılacak sıralama ne olursa olsun her birinin sanki birinci sıradaymış gibi çalışmalarının sözünü vermelerini istiyorum.”
Daha sonra, milletvekili aday adayları Şeref Han, Rıdvan Çakır, Ali Fazıl Kasap, Zeliha Aksaz Şahbaz ve Mehmet Aydın Uzun birer konuşma yaparak kendilerini tanıttılar.
Tanıtım toplantısında ilk konuşmayı yapan Milletvekili Aday Adayı Şeref Han:” Türkiye Cumhuriyeti’nin Anadolu ihtilaline ihtiyacı var bizler bu ihtilali yapmak için yola çıktık çıkıyoruz. Dişimizle tırnağımızla kurduğumuz tersaneler gitti. Atatürk’ün kurduğu fabrikalar gitti ama biz geldiğimizde daha iyilerini yapmak için 24 Haziran da geliyoruz. İnce den İnce den geliyoruz artık bizden korksunlar. “ dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan bir diğer aday adayı Rıdvan Çakır:” Beni CHP saflarına katan Zeliha hanıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. vaadlerim olacak önümüzdeki günlerde tek tek hepsini açıklayacağım. Kütahyamızı karış karış gezip ittifak olarak bir değil iki vekil çıkaracağız Kütahyamızdan. Halkımızın önüne çok güçlü bir biçimde çıkacağız.” Dedi.

Geçtiğimiz dönem CHP den birinci sırayı alan ve bu dönem de tekrar Milletvekili aday adayı olan Ali Fazıl Kasap tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada:” 1965 yılında Kütahya da doğdum. Asıl doğum yerim Emet. Bir yaşından buyana da Kütahya dayım. Kütahya’nın sorunlarını bilerek aday adayı oldum. AKP İktidarında Kütahya mağdur edilmiştir bizlerde bu mağduriyeti gidermek için aday olduk.” Dedi.

CHP İl Başkanlığı görevinden ayrılarak Milletvekili aday adayı olan Zeliha Aksaz Şahbaz ise yaptığı konuşmada:” Artık birbirimizi tanıyoruz. Bütün hayatını Kütahya’ya, kadınlara, Sivil Toplum Örgütlerine ve demokrasi mücadelesine vermiş bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Tüm bu mücadeleler sonunda hayatın tıkandığını ve bir şeyler daha yapmak gerektiğini düşünerek 2011 siyasete girdim. CHP’nin şerefli bir üyesi olarak milletvekili adayı oldum. Tüm örgütümüz hep birlikte canımızı dişimize takarak çok ciddi bir çalışma yaptık. Kütahya’da ayak basmadık yer bırakmadık. Kütahya’mızın sorunlarını ülkemizin sorunlarını gündeme taşıdık ve bunların çözümü için gece gündüz çalıştık. Ben CHP aileme tekrar teşekkür ediyorum. 2014 yılındaki olağanüstü kongrede il kongresinde beni il başkanı olarak onurlandırdılar ve iki dönem daha bu onuru bana yaşattığınız için canı gönülden teşekkür ediyorum. Biz bu süreçte gerek milletvekili adayı olarak gerek bu partinin onurlu bir üyesi olarak gerek il başkanı olarak bütün gücümüzle halkımız için ve CHP için çalıştık.” Dedi.

Tanıtım toplantısında son olarak konuşan Mehmet Aydın Uzun:” Kütahya 670 bin nüfustan 520 bine düşmüş, 6 milletvekilinden 5’e daha sonra 4’e düşmüş. Şimdi çıkarıp geldikleri 600 vekille bir vekilimiz daha arttı. Allah’ın izniyle onlara o aldığı kararlarından pişman ettireceğiz en az iki milletvekiliyle parlamentoda yer alacağız. Buna inanın, buna güvenin. Ne için aday oldum? Öğrenci için aday oldum, işçi için aday oldum, çalışan için aday oldu. Kadınlarımıza çocuklarımıza utanmadan sıkılmadan bir kereden bir şey olmaz diyenlere hesap sormak için aday oldum.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.