CHP Kütahya İl Başkanlığından Tepki

CHP Kütahya İl Başkanlığından Tepki

Gündem Yayın: 10 Kasım 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 10.11.2014 11:15:42
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3579 okunma
Google News

CHP İl başkanlığı 10 Kasım törenlerinde çelenk koydurulmamasını yazılı basın açıklaması ile duyurdu.

CHP İl başkanı  Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz yaptığı açıklamada şunları söyledi;

                                                                                             

"Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Örgütü olarak, Ata’mızın ölümünün 76. yıldönümü anma programında Atatürk anıtına çelenk sunmak için resmi prosedürü yerin getirerek süresi içerisinde Kütahya Valiliği’ne müracaat ettik. Ancak herhangi bir geri bildirimde bulunulmadı. Bu da talebimizin ilgililer tarafından olumlu karşılandığı anlamına gelmektedir.

            10 Kasım sabahı “En büyük iki eserimden birisi” dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetici ve üyeleri olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ve partimizin kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk Atamızın manevi huzurunda çelenk sunmak ve saygı duruşunda bulunmak amacıyla toplandığımızda polisin çelenk koyamayacağımız şeklindeki bir uyarısıyla karşılaştık. Çelengi partililerimizle birlikte bulunduğumuz yerde tutarken yan tarafa bırakmamızı isteyen polis yetkilileri, sonrasında terör örgütü mensuplarına bile pek çok yerde göstermedikleri bir tavırla partililerimizin önüne barikat kurarak çelenk sunmamızı engelledi.

Polisin bu haksız ve yanlı tavrını şiddetle kınıyoruz.

            Polis memurlarının nedenana muhalefet partisi, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin önündeprotokolde ilk sırada yer aldığını, 10 Kasım anma programında ana muhalefet partisinin ve siyasi partiler ile demokratik kitle örgütlerinin protokol listesinden adının neden çıkartıldığını Sayın Kütahya Valisi’ne sormak isterim.

            Sayın Kütahya Valisi bahsedilenler bilginiz dahilinde mi yapılmaktadır? Değilse ilgililer hakkında ne tür bir işlem yapacağınızı merak etmekteyiz.

            Tüm engellemelere rağmen Atasına sunacağı çelenge sahip çıkıp, yan tarafa bırakmamakta direnen Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün vermeyen partili arkadaşlarımızı dik duruşlarından dolayı kutluyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi son neferine ve sonsuza kadar Cumhuriyet kazanımlarına, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak, kurucusuna saygı ve şükran duygularını gösterecek, bu konuda hiçbir engel ve engellemeden yılmayacaktır.

            Kütahya Valiliği’nin Yüce Atamızı anma programında uyguladığı bu antidemokratik tavrı kınıyoruz ve Atamızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz."

 

 

                                                                                 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.