CHP'den Basın Açıklaması

Okuma Süresi: 3 dk.
2426 okunma
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Yönetimi Adına İl Başkanı Dr Zeliha Aksaz Şahbaz bir basın açıklaması yaptı;

"Dün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen, onlarca masum insanımızın hayatını kaybetmesine, yüzlerce insanımızın da yaralanmasına neden olan alçak terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybeden masum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Ülkemiz artık katliamlar ülkesi haline gelmiştir. Son bir yıl içinde 20 Temmuz’da Suruç’ta, 10 Ekim, 17 Şubat, 13 Mart’ta  Ankara’da, 12 Ocak’ta Sultanahmet, 19 Mart’ta Taksim, 7 Haziran’da Veznecilerle İstanbul’da , 27 Nisan’da Bursa’da, 1 Mayıs’ta Gaziantep’te ve en son İstanbul Atatürk Havalimanı’nda defalarca meydana gelen katliamlarla yüzlerce masum vatandaşımız teröre kurban gitmiş, binlercesi de yaralanmıştır.

Yanlış dış ve iç politikalar sonucunda ülkemiz teröre kurban edilmiştir. Terör saldırılarında hayatını kaybeden ve yaralanan güvenlik güçlerimiz artık ülkenin rutini haline gelmiştir. İnsanlarımız teröre ve ölümlere alıştırılmak istenmektedir.

Bu katliamlardan sonra alınan tedbirler yayın yasağı getirmekten öte gitmemiş, soruşturma izni bile verilmeden sorumlular korunmuş, soruşturmalar karartılarak yeni katliamlara zemin hazırlanmıştır. Terör için partimiz tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde araştırma komisyonu kurulması önerisi verilmiş, AKP- MHP ittifakı ile reddedilmiştir.

Tek başına iktidarı istikrar adına isteyen AKP, yıkım, yolsuzluk ve yoksullukla ülkeyi katliamlar ülkesi haline getirmiştir. Ülkemiz terörle ve şiddetle yönetilir hale gelmiştir. Masum insanlarımız katledilirken AKP meclisten Yargıtay ve Danıştay’ı tek adam iradesine bağlamak için yasaları geçirmekte bir sakınca görmemiştir.

Biz ölüme karşı yaşamı, terör karşı barış ve kardeşliği savunuyoruz ve ölümlere, katliamlara alışmayacağız diyoruz. Maddi manevi büyük bir yıkım yaşanan ülkemizi AKP’nin yönetemediği açıktır.  Ülkede tek adam sultanlığı, başkanlık sisteminin altyapısını oluşturmaktan başka kaygısı olmayan  hükümetin istifa  etmesi gerektiğini söylüyoruz."

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.