CHP'den 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlikspor Bayramı Mesajı

Gündem Yayın: 19 Mayıs 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 19.05.2018 17:05:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1708 okunma
Google News

CHP Kütahya il başkanı Makbul Sarı ,  19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Spor Bayramı hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu.

Sarı yaptığı açıklama ile şunları söyledi;

"Ulusal  kurtuluş  mücadelemizin ilk  adımı  olan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutluyoruz.
19 Mayıs, yeryüzünde başarıya  ulaşmış  ender bağımsızlık mücadelelerinden olan Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıç tarihidir. Ülkenin içine düştüğü esaret fikrini külliyen reddederek “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” Türk Ulusunun kaderinin yalnız ve ancak bağımsızlık olduğunu tüm dünyaya öğreten bir simgedir. 
19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenerek Edirne’den Hakkâri’ye tüm ülke sathına yayılan istiklal meşalesi, bugün de Türk gençliğinin ellerinde aynı kıvılcımla yanmaya devam etmektedir. 
Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Bugün bizlere düşen görev; Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgür düşünceli, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençler yetiştirmek; bu sayede aziz vatanımızı medeniyetin beşiği haline getirmektir. 
Milletimiz, Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyacak ve aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Dâhili ve harici bedhahlara, gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı Atatürk Cumhuriyeti’ni büyük bir azim ve kararlılıkla korumaya devam edecektir. 
 Son dönemde artarak devam eden Atatürk düşmanlığının, din ve bilim insanı yaftası altında Ulu önderin şahsına ve ailesine asılsız, çirkin ithamlarda bulunarak gündemde yer edinme gayretinde olan yobaz, gerici, cahil tarih safsatacılarının takipçisi olduğumuzun ve  Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atamızın önderliğinde tüm Ulusal Bayramlarda alanlarda olacağımızın da özellikle bilinmesini istiyoruz.
          Bu duygu ve düşüncelerle tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve vatan uğruna toprağa düşen Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve hürmetle anıyoruz. Saygılarımızla."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.