CHP 93. Kuruluş Yıl dönümünü Kutladı

Siyaset Yayın: 10 Eylül 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 10.09.2016 13:03:12
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2683 okunma
Google News

CHP 93. Kuruluş Yıl dönümünü Kutladı

 

"Değerli Basın Emekçileri, Kütahya’lı Hemşehrilerimiz ve Cumhuriyet Halk Partili Kardeşlerim, 
Bugün partimizin 93. Kuruluş Yıl dönümünü kutluyoruz.  

Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 
Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan itibaren Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir. 
İlk genel başkanımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir’ sözleri bizler için gurur kaynağı ve sorumluluk duygusunun nedenidir. 
15 Temmuz 2016 tarihinde anayasal rejimi gasp etmeye, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmaya yönelen darbe girişimi halkımızın Cumhuriyet'e âşık vatansever ruhu ile ezilmiştir. Demokrasi ve hukuk devletine yönelen her eylem de bu şekilde ezilmeye mahkûmdur. 
OHAL uygulamaları ile demokratik haklarını kullanan vatansever insanlarımıza, gazetecilere, aydınlara, yazarlara ve bürokrasinin her kolunda yıllarca ülkemize hizmet eden memurlarımıza karşı yapılan hukuk dışı uygulamalar ve devletin kurumlarının tasfiyesi hepimiz için endişe vericidir. Sayıları on binleri bulan kamuda görevden almalar ve ihraçlar, yapılan işin amacını aştığının bir göstergesidir. 
Kamu emekçilerine yönelik görevden uzaklaştırmalar ispiyon ve ihbarlar üzerinden giden cadı avına dönüştürülmüştür. Bu kalkışmaya katılan, destek veren herkes adil yargılanarak cezasını çekmelidir. Suçun tanımı devlette egemen güç tarafından yapıldığı sürece yapılan işlem yargısız infaz ve gerçek suçluyu koruma olacaktır. Kamuoyu tarafından da açıkça bilinmektedir ki Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri devletin içinde iktidarın koruması ve kollaması ile yerleşmiş ve bugünkü konumlarına ulaşabilmişlerdir. Bu kadroları 13 yıldır devletin içine yerleştiren ve makamlara taşıyan AKP iktidarı ve siyasi kadroları dururken, on binlerce memurun neyle suçlandığı bildirilmeden ve dosyaları gizlenerek yapılan görevden ihraç ve uzaklaştırmalar hukuk dışı cadı avından başka bir şey değildir. İsteğimiz darbecilerin korunması değil, adil yargılanarak cezalarını çekmesidir. Bu arada gerçek suçluların da ortaya çıkarılarak bu kadrolaşmaya destek olan siyasi yapının da yargılanarak cezasını çekmesidir. 
Darbe bahanesi ile devletin kurumlarının tasfiyesi, FETÖ den temizliyoruz iddiası altında devlet kurumlarının iktidar yandaşı zannıyla karanlık tarikat ve cemaat guruplarına teslim edilmesi kabul edilemez. 
Bugün devletin her aktivitesinde laiklik dışı, dinsel imgelerle ve iktidar partisinin müzik ve motifleriyle yapılan gösteriler ve törenler, laiklik ve parlamenter demokrasi ilkesi dışında bir dini, parti iktidarının temel taşlarının döşendiğinin göstergesidir. 
Ülkemizin barışa en çok ihtiyacı olduğu şu günlerde teröre her gün onlarca şehit vermekte, katliamlarda sivil vatandaşlarımızı kaybetmekte büyük acılar yaşamaktayız. Nereden gelirse gelsin, insanlık suçu olarak gördüğümüz terörü bir kez daha lanetliyoruz. 
Ülkemizin Suriye’de savaşa sokulması dinci ve etnik terör sarmalındaki ülkemizi daha da çıkmaza sokmaktadır. Gençlerimizin orta doğudaki savaş bataklığına kurban edilmesi kabul edilemez. 
Ülkemiz böyle karanlık bir dönemden geçerken, 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık kalkışmaya kahraman halkımızla birlikte direnen gazi meclisimiz tatil edilmiştir, devlet TBMM denetimi dışında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle yeniden şekillendirilmektedir. Bu tam anlamıyla milli irade denilerek milli iradeyi yok saymak ve iktidarı küçük bir zümreye terk etmektir. Biz CHP olarak bu uygulamaları red ediyoruz. Ne askeri ne de sivil darbeye geçit vermeyeceğimizi ilan ediyoruz.
Atatürk İlke ve Devrimlerinin her zaman savunucusu olarak, 93 yıl boyunca ve gelecekte ilkemiz, insan hakları ve demokrasidir, laikliktir, eşitlik, kardeşlik ve adalettir, emek mücadelesi, fırsat eşitliği, doğanın korunması ve çağdaşlıktır; üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğüdür. Tam bağımsız demokratik, laik, sosyal, hukuk devletidir, Yurtta ve dünyada barıştır. Tüm bu ilkelerimizle geleceğin Türkiye’sini kuracağımızın sözünü veriyoruz. 
İlkelerimiz ışında 93 yılımızı tamamlayıp 94. Yılımıza adım atarken başta ülkemizin ve partimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugün hayatta olmayan tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunda ve bugüne dek yaşamasında emeği geçen ve bugün hayatta olmayan büyüklerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül ve emek vermiş herkese ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kütahya’lı hemşehrilerimize, Kütahya CHP örgütü olarak şükranlarımızı sunuyor, saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.    "


Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz
Cumhuriyet Halk Partisi
Kütahya İl Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.