Çevre ve Otopark Düzenlemeleri Yapıldı

Çevre ve Otopark Düzenlemeleri Yapıldı

Sağlık Yayın: 19 Ocak 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 19.01.2015 08:01:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3524 okunma
Google News

D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde

Çevre ve Otopark Düzenlemeleri Yapıldı

D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni düzenlemeler ile daha güzel ve ulaşabilirliği rahat bir hastane konumuna gelmiştir. Poliklinik hastaları ve acil hastaları farklı yerlerden giriş yaparak kapıların önünde ki yoğunluk en aza indirilmiştir. Hastanenin önüne yapılan yeşil alan da farklı bir görünüm sağlayıp, araç kirliği ve araçlardan çıkan kirli yakıt kokusu ortadan kalkmıştır.

Türkiye’de hastanelere ulaşılabilmesi için araçların çok uzak mesafelere park edildiği belirten Genel Sekreter Op. Dr. Mithat Ekici; “Önceleri hastanenin önü park edilen araçlarla doluydu, ayrıca acile gelen bir hasta oldu mu, tamamen karmakarışık bir durum söz konusuydu. Hasta ve hasta yakınları olsun personelimiz dahil hastaneye giriş veya çıkış yapabilmek için park edilen araçların arasında dolaşmak zorunda kalıyorlardı. Bu sorunları görmemezlikten gelemezdik. Bütün çalışmalarımızda olduğu gibi yine halkımızın hastaneden en rahat edeceği şekilde hizmet alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Hastane idarecileri ile yaptığımız çalışmalar sayesinde hastanenin değişen fiziki iç mekanları olduğu kadar dış fiziki alanları da değişmektedir. Hastanenin yeni yapılan acil servisi ile rahatlaması sonucunda bir takım çalışmalar yapılarak hastane önünde ki araç yığıntısından da kurtulunmuştur. Artık hastaneye gelen hastalarımız ve yakınları araçların içinde dolaşmak zorunda kalmadan geniş ve ferah bir alandan hastanemize giriş yapmaktadır. Bu sayede Hastaneye gelen hasta, hasta yakını ve personele ulaşım kolaylığı, Ambulansların direk olarak hiç vakit kaybetmeden acil servise giriş yapabilmeleri sağlanmıştır. Artık hastanemiz ve çevresinde fazlasıyla park alanı mevcut olup bunlar; 500 araç kapasiteli eski Jandarma Taburuna ait arazide ve Kamu Hastanelerine devredilen bölümde,150 araç kapasiteli eski lojmanların bahçesinde,50 araç kadar Hastanenin üst kısmında,50 araç kadar hastane ön tarafında   olmak üzere yeterli miktarda araç park yeri mevcut hale getirilmiştir. Eski Jandarma taburunun olduğu bölümden hastanenin arka tarafına giriş yapılmış ve insanlarımız kolaylıkla buradan hastanemize ulaşabilmektedirler.  Hastanemizde %5’i kadar bir bölümü engelliler için ayrılmıştır.

Sonuç olarak otopark uygun bir şekilde kullanıldığında herkese yetecek kadar otopark alanı oluşturulmuştur. Eskiye göre otopark alanı üç dört kat daha artırılmıştır. Herkesin hastasını hastane kapısı önüne indirme ve bindirme imkanı sağlanmıştır. Hastanenin önünde biraz yeşil alan içinde insanların sohbet edebilecekleri çardakları ve geçiş yolları  oluşturularak hastalarımız için daha ferah alan haline getirilmiştir. Hastanenin önünde araç trafiği kadar yaya trafiği de önemlidir. Yeter ki otopark kurallarına uyalım.

 Kazı, hafriyat ve asfalt çalışmalarında bizlere destek olan Kütahya Karayolları Şube Şefliğine, Kütahya Belediyemize ve Belediye Başkanımız Kamil Saraçoğlu’na çok teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.