CEMİYETE “SAĞLAM” BAŞKAN

Gündem Yayın: 16 Şubat 2017 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2017 14:08:20
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
4824 okunma
Google News

GAZETECİLERE 
SAĞLAM BAŞKAN 

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede Erkan Sağlam, 27 oy olarak Gazeteciler Cemiyetinin yeni başkanı seçildi.
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı Meclis Salonunda Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Ali Türker, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, STK temsilcileri, davetliler ve cemiyet üyelerinin katılımı ile yapıldı. 
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Genel Kurul Divanı için oylamaya geçildi. 
Yapılan oylama sonrasında divan başkanlığına Kamil Uluduğan, katipliklerine ise Mesut Ekici ve Ercan Kolku seçildi. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İhsan Tunçoğlu, Cemiyet Raporları, okunup müzakere edilip oylandı. İhsan Tunçoğlu’nun aday olmadığı Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulunda Erkan Sağlam ve Tuncay Varol aday olarak gösterildi.

BİRLİKTE HAREKET EDELİM
Seçimler öncesinde başkan adaylarından ilk olarak Tuncay Varol söz aldı. 
Varol konuşmasında “Buradan çıktığımızda aynı mesleği yapan insanlar olarak sabah çay içip birlikte yaptığımız mesleğe devam edeceğiz. Şimdi bu kongrenin bir son olması için yola çıkılmış değil, kongrenin İhsan Tunçoğlu’nun bayrağı devretmesi ile yeniden başlaması için yapılan bir kongre. Ben çok açık ve net bir şekilde arzu ediyorum ki buradan çıktığımızda burada basın mensuplarının tek karede fotoğraf vermesi gerektiğini ve sabahına mutlaka kim kazanırsa kazansın birlikte bir hareket içerisine girilmeli. Bana destek veren, gönlünü açan, istişare ettiğimiz arkadaşlara, Erkan Sağlam’a, Divan’a, protokol üyelerimize teşekkür ediyorum. Seçimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum.”

“SİZLERİN TAKDİRİ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR”
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı Erkan Sağlam, gazetecilik mesleğinin hak edildiği seviyeye taşımak adına Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte çalışacaklarının, göreve getirilmesi halinde ise Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin ortak akıl, birlik ve beraberlik içerisinde yürütüleceğinin altını çizdi. 
Sağlam; “Kütahya’da gazetecilik mesleğini hak ettiği seviyelere taşımak adına bugün listemde bulunan ekiple huzurlarınızdayız. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı en iyi şekilde taşımak için bugün sizlerin karşısında Başkan adayıyım. Siz değerli meslektaşlarım takdir buyurursanız bu onurlu ve zor görevi tüm arkadaşlarımızla birlikte omuzlamak istiyoruz” ifadelerini kullandığı konuşmasında şunları dile getirdi: 
“Sizleri beni bu göreve layık görmeniz halinde Gazeteciler Cemiyeti olarak cemiyeti var gücümüzle ortak akıl, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Yapacağımız çok işler var. Gazeteciliği fiilen yapan arkadaşlarımızın talepleri halinde üye yapmaktan çekinmeyeceğiz. Şuana kadar talep edip de üye olamayan arkadaşlarımıza da sizlerin huzurlarınızda söz veriyorum. Uzun süredir yapılamayan mesleki seminerleri gerekli girişimleri yaparak yeniden yapmaya çalışacağız. Bizlerin yeni dönemde en büyük kazancı birlik beraberlik olacak. Burada zamanınızı uzun uzun konuşarak almak istemiyorum. Sizlerin takdiri her şeyin üzerindedir. Genel kurulun hayırlı olmasını diliyor hepinizi saygı ile selamlıyorum.”

ERKAN SAĞLAM SEÇİLDİ
Genel Kurulda aday olduğunu bildiren Tuncay Varol ve Erkan Sağlam’ın konuşmalarının ardından Genel Kurul Divanı her iki adayın da listelerini okuyarak oylamaya sundu. 
Yapılan oylamada Tuncay Varol 24 üye oyunu alırken Erkan Sağlam haziruna katılan 51 üyenin 27’sinin oyunu alarak Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Seçildi.

“EN İYİ ŞEKİLDE YÜRÜTECEĞİNE İNANIYORUM”
Genel Kurula katılan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Gazeteciler Cemiyet Başkanı olarak seçilen Erkan Sağlam’ın bu görevi en iyi şekilde yürüteceğine inandığının altını çizdi. 
Başkan Saraçoğlu; “Geçmişten günümüze Türkiye’nin demokrasi yürüyüşünde basının rolü şüphesiz çok büyüktür. Siyasi istikrarsızlıkların, ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği dönemlerde basının hep milletten yana takındığı tavrı her zaman takdire şayandır. Yazılı ve görsel basının; toplumun kanayan yaralarına parmak basması, atanmış ve seçilmiş yöneticilere birer işaret fişeği olmuştur” şeklindeki konuşmasını şöyle sürdürdü: 
“Sizler; bize, göremediğimizi gösteren, duyamadığımızı duyuranlarsınız. Aynı zamanda bizlerin sesini de, topluma, hemşerilerimize ulaştıranlarsınız. Gazeteci kardeşlerimizin eleştirel ve çözüm odaklı tavrı bizler için ciddi bir argümandır. Görev yaptığımız süreler içerisinde; hemşerilerimize hizmet yönüyle en büyük destekçilerimiz hep gazeteci kardeşlerimiz olmuştur. Böyle de devam edeceğine inancımız tamdır. Ayrıca vatandaşlarımızın bizlere anlatamadığı sıkıntılarını dile getirmekte ve çözüm önerileri sunmakta, ve aynı zamanda bizlerin icraatlarını da Kütahyalı hemşerilerimize ulaştırmada köprü görevi görerek ciddi bir kamu ihtiyacına çözüm oluyorsunuz. Gazeteciler Cemiyet Başkanı olarak seçilen Erkan Sağlam kardeşimizin de bu görevi en iyi şekilde yürüteceğine inanıyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.”

TÜRKER: “HAYIRLI OLSUN”
Genel Kurula katılan MHP İl Başkanı Mehmet Ali Türker; “Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni başkanı Erkan Sağlam’ı tebrik ediyor yeni yönetime başarılar dileyip hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyorum” dedi.

ŞAHBAZ:“BAŞARILAR DİLİYORUM”
CHP İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz; “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Sureye’de ki savaş, terör ve ekonomik darboğazlar ve 15 Temmuz’da yaşadığımız darbe girişimi ülkemizi çok ciddi bir sıkıntıya soktu. Sonrasında yaşadığımız OHAL süreci, hukukun askıya alınması adil yargılanmanın askıya alınarak KHK’lar ile getirilen yasaklar, tutuklanmalar ve gazetelerin kapatılması, televizyonların kapatılması ve tutuklu gazeteciler. Ülkemizde gazetecilik yapmak ülkenin en tehlikeli işlerinden biri haline geldi. Şuanda 150 civarında tutuklu gazeteci ile dünyanın en fazla tutuklu gazetecisinin bulunduğu ülke haline geldik” şeklindeki konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:
“Şuanda Ahmet Şık daha önce FETÖ üzerinde kitap yazdığı için tutuklanan ve şuanda da mahkemede savunma yapmakta. Biz ne istiyoru.z ülkemizde kimsenin haberleri özgür bir şekilde kendi vicdanı ve meslek gerekliliği ile yapılmasını istiyoruz. Fikir özgürlüğünde ülkemizin hukukun üstünlüğünün olmasını istiyoruz. İhsan Tunçoğlu baba dostudur. Yıllardır bu görevi yerine getirdi. Bundan sonrada seçimi kazanan arkadaşımız Erkan Sağlam bu görevi yürütecek. Ben kendisine ve ekibine başarılar diliyorum. İlimizde gazeteciliğin çok daha iyi yerlere geleceğini biliyor ve kendilerine tekrar başarılar diliyorum.”

ÇETİNBAŞ: “KÜTAHYA GAZETECİLER CEMİYETİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş; “Gazeteciler Cemiyeti seçimlerinin hayırlı olmasını, birlik, beraberlik ve kardeşlimizi pekiştirmesi ile şehrin gelişimi adına gazeteci kardeşlerimizin yapacağı hizmetler adına faydalar sağlamasını diliyorum. Kendi AK Parti İl Başkanlığım döneminde yerel basının siyasal alanda değil sosyal ve ticari alanda itici bir unsur olmasını, gazete sahiplerinin değil ama gazeteci kimliğinin topum içerisindeki algısının yüksek olması gerektiğine inanan bir kardeşinizim. Dolayısı ile bütün basın mensuplarını veya görsel basın mensuplarını önemsiyorum. Bizimle siyasi görüşleri aynı olsa da olmasa da önemsiyorum” dedi. Başkan Çetinbaş; “Sizlerin de bildiği gibi belirli vesayet odaklarının siyaseti de ticareti de dizayn etmek üzere oluşturdukları gibi teşkkül etmezse özellikle iktidara ve iktidar partisine çok fayda sağlar. Çünkü halkın nabzını tutar ve ona göre öncelikle iktidara ve muhalefete yol gösterir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından itibaren şahsına veya ailesine yapılmış doğru olmayan birçok iftiralarla karşı karşıya kalan bir Cumhurbaşkanımız var. Bunu halkımız seçti. Herkes hatırlıyor. Karter medyasının artık muhtar bile olamaz dediğini. Şu yanlış anlaşılmasın. Bir destek istiyor bekliyor değiliz. İktidar partisinin il başkanı da belediye başkanı da olsak milletvekili de olsak gazetecilik yine özgürce söylenmeli ancak kimsenin adamı olmayacak. Özellikle vesayet odaklarının adamı olmayacak. Bu milletin çocuklarının geleceğini yine siyasiler kadar düşünen ve bunu gönlünde taşıyan basın mensuplarına bizim de bu ülkede belki de cumhuriyet tarihinin en büyük ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldık. Bundan dolayı böyle OHAL kanunlarına göre idare ediliyor. Bu toplumu dinamiklerine göre hareket edenlerin OHAL’le ilgili bir kaybı yok. OHAL’le ilgili bir yaşam sıkıntısı yok. Mevcut kanunlardan bu ülkenin köklerini dinamitlemeye çalışan hainler fayda yada menfaat etmesin diye düşünüyoruz. Bir tek hain terörist dışarıda kalmayacak kadar çalışmalarımız sürecek” şeklinde konuştu. Çetinbaş, 1979 yılında kurulan Kütahya Gazeteciler Cemiyetine önem verdiklerini ifade ettiği konuşmasında şunları ifade etti: 
“Kütahya Gazeteciler Cemiyetini çok önemsiyoruz. 1979’da kuruldu ve İhsan Tunçoğlu 37 yıldır bu görevi başarı ile temsil etti. Kendisine bir siyasetçi olarak teşekkür ediyorum. Sözlerimin sonunda ise örnek gazeteci duayen gazeteci Nuri Sarıışık başta olmak üzere ahirete intikal eden tüm basın mensubu arkadaşlarımı rahmetle anıyorum. Bence bu kongrenin bir kaybedeni yok. Hep stres altında seçim yaparken sizler bizi çekiyordunuz bugün benim elimde kamera yok ama biz sizi kayda aldık. Bizim için bir keyif oldu. Demokrasi bilincimiz gereği parlamentoda gurubu bulunan siyasi parti il başkanlarımıza da söz verdiniz. Erkan Sağlam’a başarılar diliyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından başkanlığa seçilen Erkan Sağlam bir teşekkür konuşması yaparak destek veren vermeyen herkese teşekkür ederek “Bundan sonra bütün üyelerimizle birlikte çalışacağız. Hep birlike güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi. 
Yapılan seçimler sonrasında Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Erkan Sağlam (Gazete Kırküç), Ramazan Aydemir (Medya Kütahya), Semra Tozaraydın (Ekspres), Aslıhan Mercan (Vizyon), A. Emre Özevren (Yeni Kütahya), Ramazan Doğan (Zafer), Mehmet Akın (Gazi Emet).

Ekspres / Mesut EKİCİ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.