Çardaklı Doğalgaz ve Yol İstiyor

Gündem Yayın: 13 Ekim 2020 - Salı - Güncelleme: 13.10.2020 13:50:17
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1552 okunma
Google News

Çardaklı Doğalgaz ve Yol İstiyor

 

 

 Çardaklı Mahallesi sakinleri birçok köye sıcak asfaltın yapıldığını, kendilerinden sonra köy iken Tavşanlı’ya bağlanarak mahalle olan yerleşim yerlerinin de asfalt yollarının çok iyi olduğunu dile getirerek, mahallelerine bir an önce doğalgaz ve sıcak asfal olmasını beklediklerini ilettiler. CHP Milletvekili Fazık Kasap ve Yeniden Refah Partisi Medya sorumlusu Murat Aydın, ayrı ayrı mahalleyi ziyaret ederek şikayetleri ve talepleri dinlediler.  Yeniden Refah Partisi Medya sorumlusu Murat Aydın , “ Mahalle sakinlerimizin sorunlarını dinledik , özellikle yol konusundaki mağduriyetlerini gerekli yerlere ileteceğiz” dedi. Mahalle sakinleri ise yollarının oldukça bozuk olduğunu bir an önce yapılmasını istediler. 

 
 
 
 
Konu hakkında Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de bu konu hakkında şu şekilde açıklamalara  yer verdi.  
"Bir dostun bilgi akışı ile haberdar olduk. Konu Çardaklı Mahallemizin yolu. 2019 mart seçimleri ve devamında mahalle halkının dile getirdiği yolumuz sıcak asfalt olsun talebi. Zaman zaman siyasilere kadar iletilen mesajlar, Meral Akşener Hanım’ın Tavşanlı’ya gelişinde yol keserek durumu iletmeler. Bu tür ilginç talep çıkışları devletin her kademesine yapıldı.
     Yol şu an çalışan  bir yol; belki sıcak asfalt değil ama karayolları tanımlamasında A1 standardında asfalt yol. Çardaklı nüfusu 679 kişi. 340 erkek, 339 kadın. Günlük saat başı Filiz dolmuşları ilçeye ve mahalleye sefer yapmakta. Yolcu kapasitesi cuma ve cumartesi günleri ilk seferlerde 8-  10 kişi, diğer zamanlarda maksimum 5 kişi.
        Mahalle sakinleri kendilerine göre sıcak asfalt istemekle belki haklılar ama 4 km uzunluğunda ve 8 m genişliğinde sıcak asfaltın minimum maliyeti ince atarsan 2.7milyon + KDV, adam gibi atarsan 3.68 milyon+KDV. 
         Belediye olarak mahalle sakinlerine dedik ki; yol imar planında 20m, 7+7m genişliğinde orta refüjü ve geniş yaya yollu bir plan var. 18. Madde uygulaması ile yol belediyeye geçecek. Mahallede doğalgaz yok; proje yenice bitti ve yol hattı boyunca geçecek. Yol hattında alt yapı hiç yok. Sıfırdan yapılması gerek. Yani içme suyu, yağmur suyu, elektrik hatları ara bağlantılar vb vb. 
       Bu hali ile atılan asfaltın bir anlamı kalmayacak. Belediye 3 veya 4 milyon gibi mali külfetin altına girecek. Ben buna Tavşanlı halkının emanetçisi olarak rıza göstermem ve ve bu yolu da bu hali ile yapmam; dememe rağmen mahalledeki bazı arkadaşlar bu işi sanki olacakmış gibi değişik mecralara götürme eylemini neredeyse şova döndürüyorlar. 
       En son olay ekte paylaştığım devlet erkanına bu talebin iadeli taahhütlü yapılması. Hadi Cumhurbaşkanımızı, Süleyman Soylu Bakanımızı, Numan Kurtulmuş Başkanımı, Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu,  gibi Bakanlarımızı, Valimizi, Ahmet Tan vekilimizi anladım.  İP’li Yavuz bey ve diğerleri  arayıpta ne diyecek bize. Veya ne diyebilir.
       Hadi biz nezaketi elden bırakmadık, durumu sabırla anlattık. Daha ne diyecekler. Doğru bilgiyi alıp, yeni yolu yapacağınızdan şüphemiz yok; diyecekler en fazla.
       Bu yazıyı niye yazdım derseniz; yahu mahalledeki bazı arkadaşlar mahalle baskısı yaparsak olur bu iş inancındalar. Belediyenin 3-5 milyonu gitmiş umurlarında değil. Sağda solda konuşuyorlar. Biz de bilin istedik gerçeği. Ne zaman ki altyapı bitti, doğalgaz hatları vb geçti. O yol zaten yapılır. 
     Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.