ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 103. YILI GURURLA KUTLANDI

Gündem Yayın: 19 Mart 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 19.03.2018 11:22:48
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2203 okunma
Google News

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 103. YILI GURURLA KUTLANDI
Emperyalizme karşı kazanılan ilk zafer olan Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı Kütahya’da törenlerle kutlandı. 
 
İlk tören, Kütahya Hava Şehitliği’nde düzenlendi.
 
Törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Celal Yücel, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Bilici, Vali Yardımcıları Kenan Eskin ile Arif Yalçın, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı sebebiyle düzenlenen tören, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Asım Okat'ın çelenk sunmasıyla başladı.
 
Saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) adına konuşan Hava Piyade Yüzbaşı Can Ağaç, “Türk milleti, insanlık tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış, nice devletler ve imparatorluklar kurmuştur. Türk milleti, devlet olmanın onuruna ve millet olmanın haysiyetine erişmiş olan büyük kutsal vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla sulayan, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna hayatlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi daima bağrına basmış ve onlara sahip çıkmanın haklı gururunu taşımıştır. Bugün, Malazgirt’te, Kosova’da, Niğbolu’da, Mohaç’ta, Yemen’de, Galiçya’da, Kafkasya’da, Sarıkamış’ta, Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kocatepe’de, Kore’de ve Kıbrıs’ta, yurdumuzun her karış toprağında ölümsüzlük şerbetini içenlerin günüdür” ifadelerini kullandı.
 
İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından dua edilmesinin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir protokol üyeleriyle birlikte kabirlere karanfil bıraktı, şehit aileleriyle görüştü. 
Törende ayrıca lise öğrencileri de Türk bayrağı açarak şehit mezarlarında Kur’an okuyup dua etti.
 
Tören, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in Şehitlik Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şehitlik Defterine; “Sizler vatan, bayrak, namus ve mukaddesat uğruna, en kıymetli varlığınız olan canlarınızı vererek makamların en yüksek olan “şehitlik” rütbesine ulaşmış bulunuyorsunuz. Bu topraklarda huzur içerisinde, bağımsızlığın tadına vararak yaşayan her vatandaşımız sizlere minnet borçludur. Bizlere düşen görev uğruna canlarınızı verdiğiniz değerlere sahip çıkmak olacaktır. Sizlere layık olmanın tek yolu da budur. 18 Mart Şehitler Günü’nde; Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a kadar bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini yazdı. 
 
Hava Şehitliği’nden ayrılan Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi’ni ziyaret etti.  
 
Burada konuşan Vali Nayir, “Çanakkale'de başlayan mücadelemiz bugün de devam ediyor. Bizim huzurumuzu, mutluluğumuzu ve özgürlüğümüzü sağlamak için birileri sürekli en büyük fedakarlıkları yapmaya hazır olduklarını gösteriyor. Burada şehitlerimizi anıyoruz, Afrin’deki askerlerimiz aynı mücadeleyi devam ettiriyor. Bugüne kadar getirilen süreçte başarı hep ucu ucuna ilave edilerek geldi, inşallah devam edecek. Devlet olarak şehitlerimizin kadrini kıymetini bilmemiz bakımından güzel çalışmalar oldu, şehit ve gazi yakınlarına olan istihdam hakları, diğer maddi olanaklar sağlandı. Mutlaka eksiğimiz olabilir, derneklerdeki arkadaşlarımızın bu konularda zaman zaman talepleri oluyor, bazıları yasal düzenleme gerektiren hususlar da Meclisimizde gündeme geliyor. Daha güzeli bulmak için çalışmalar devam ediyor” dedi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri daha sonra Polis Şehitliği’ni ziyaret etti. 
 
Şehitlerin ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra şehit kabirlerini ziyaret edip karanfil bıraktı, şehit aileleriyle yakından ilgilendi.
 
Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı etkinlikleri kapsamında Ulu Cami’de şehit olan askerler ve Çanakkale şehitleri için mevlit okutuldu.
 
Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri tarafından vatandaşlara Türk bayrağı takdim edildi.
 
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.