Cami İmam Hatibinin Marifeti

Cami İmam Hatibinin Marifeti

Eğitim Yayın: 19 Ocak 2015 - Pazartesi - Güncelleme: 19.01.2015 14:47:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4801 okunma
Google News

Cami İmam Hatibinden Ahşaptan Maket Araçlar;
Hisarcık ilçesi Çimenlik Camiinde İmam Hatiplik yapan Ahmet Gündüz ahşaptan maket kağnı arabası, gemi, uçak ve çeşitli tarım aletleri yapıyor.

Boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla 10 yıl önce ahşaptan maket araçlar yapmaya başladığını belirten İmam Ahmet Gündüz,” Eski zamanlarda babalarımızın ve dedelerimizin kullandığı onların işlerini kolaylaştıran unutulmaya yüz tutmuş kağnı arabası, pulluk, düven, orak, tırmık ve yaba gibi aparatların çam ve kavak ağacından maketlerini sadece bıçak ve zımpara kullanarak imal ediyorum. Ahşaptan maket yapımı incelik ve sabır isteyen bir uğraş. Bir kağnı arabasını yapmam 14-15 saatimi alıyor. Ayrıca gemi ve uçak maketleri de yapıyorum.”dedi.

Yıllardan beri hobi amaçlı bu sanatı evinde sürdürdüğünü ve artık ahşap maket eserlerini sergilemek istediğini söyleyen Gündüz,” Açacağım sergi sayesinde eski zamanlarda kullanılan tarım aletlerini genç nesillerin görmesini istiyorum. Ayrıca talep halinde ahşaptan istenen her türlü aracı yapabilir veya elimdekileri verebilirim.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.