Büyük Taarruz'a yakışacak kutlama

Gündem Yayın: 19 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 19.08.2021 12:11:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1081 okunma
Google News

Büyük Taarruz'a yakışacak kutlama
Kısa bir süre önce memleketi Kütahya/Dumlupınar'da, önce Nevruz kutlama programı ve ardından da Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği içinde Hacı Bektaş Veli anma konferansı ve son olarak da Dumlupınar ilçesine bağlı Allıören köyünde Seyyid Hurma Dede anma etkiliği ve Cem evi açılışı gibi farkındalık etkinlikleri düzenleyen Alevi-Bektaşi kanaat önderi ve İşadamı Ali Aker, Büyük Taarruz'un 99. yıldönümünde Dumlupınar ilçesinde yeni bir organizasyona daha hazırlanıyor. Tam bir Atatürk ve Türkiye sevdalısı olan Ali Aker, 27 Ağustos 2021 tarihinde Büyük Taarruz'un kazanıldığı tarihi topraklardan olan Dumlupınar'da Büyük Taarruz için büyük bir Zafer kutlaması programı gerçekleştirecek. Yapacağı etkinliğin Büyük Zafer'in 99. yıldönümüne yakışacak bir etkinlik olacağını söyleyen Kütahyalı İşadamı Ali Aker:"Bugüne kadar gittiğim her ülkede, katıldığım her programda Türk soyundan olmam ve Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimiz ile her zaman onur ve gurur duydum. Ulu Önder Atatürk'ün:'Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez" sözünde de belirttiği gibi bizler her zaman vatan için canımızı gözümüzü kırpmadan verebilecek çok nadir bir milletiz. Bu vesile ile başta Ulu Önder ve Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum."dedi

ATALARIMIZA YAKIŞIR BİR ETKİNLİK YAPACAĞIZ
Atalarına olan saygı ve bağlılığının her geçen gün arttığını söyleyen Aker:"Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekât idi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verilen Atatürk, taarruz kararını Haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştü. Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı. Bizler de atalarımıza olan sevgi, saygı ve bağlılığımızı göstermek adına bu tarihi topraklarda onlara ve kazanılan zaferin büyüklüğüne yakışan anma ve kutlama etkinliği yapacağız. Tüm Türkiye'yi binlerce vatan evladının şehit olduğu tarihi ilçemiz Dumlupınar'da düzenleyeceğimiz etkinliğe bekliyorum.Programımız 27 Ağustos 2021Cuma günü saat 20.00'de başlayacak."diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.