BURSA TAVŞANLILAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KURULDU

Gündem Yayın: 11 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 11.12.2019 13:29:18
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2771 okunma
Google News
BURSA TAVŞANLILAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
 
Bursa’da yaşayan ve Tavşanlı sevdalısı gönüllü sekiz kişi tarafından “Bursa Tavşanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği” kuruldu. Kısa adı BURTAV olan derneğin kurucu yönetimde Dernek başkanı olarak Emekli Astsubay Ahmet Kurt (Çaltılı Köyü), başkan yardımcısı iş adamı Bilal Demirkol (Köprücek Köyü), Sayman Emekli Polis memuru Necmettin İmir (Çobanlar Köyü), Sekreter Ziraat Mühandisi Hakan Kadıoğlu (Tavşanlı merkez), kurucu üyeler; teknisyen İlyas Gezen (Karakaya Köyü), illüzyonist Timuçin Yıldız (Tunçbilek), muhasebeci Özlem Çakır (Kargılı Köyü), kaynak eğitmeni İbrahim Sert (Sekbandemirli Köyü) yer almaktadır.
Bursa merkezli kurulan dernek, Bursa’da yaşayan Tavşanlı’lılar arasında birlik ve beraberliği, sosyal ve kültürel dayanışmayı, yardımlaşmayı sağlamak, Tavşanlı kültürünü araştırmak, yaşatmak ve tanıtmak, sosyal ve kültürel etkinlikler yapmak amacı ile kurulmuştur. 
Derneğin logosuda çok anlamlar ifade etmektedir. Logonun anlamı, Uludağ ve Ulucamii Bursa’yı temsil eder. Uludağın arkasından açılan iki el Bursa’da yaşayan Tavşanlı’lıları temsil eder. Avuçlar Allah’a şükretmeyi, birlik ve beraberliği, Avuçlardan dökülen leblebiler ise Tavşanlı leblebisini, bolluk ve bereketi gösterir. Kırmızı siyah renkler Tavşanlı Linyitsporu, Yeşil, beyaz renkler Bursa Sporu, sarı renk bolluk, samimiyet ve yardımlaşmayı, mavi renk ise barış, huzur ve sadakati temsil eder.
Bursa’da yaşayan Tavşanlı’lıların da bir çatı altında toplanması ve kaynaşması ihtiyacından yola çıkarak böyle bir çalışma içerisine girdik. Çok fedakarlık ve gönül işi olan bu yolda işimizin zorluğunun farkındayız. Bursa’da yer alan  Kütahyalılar Derneği elbette ki bizim derneğimiz. Asla rakip ya da alternatif dernek değiliz. Tavşanlı demek Kütahya demektir. Kütahyalılar Derneğimiz ile koordineli çalışmalar içinde olacağız. Ayrıca Tavşanlı’daki kamu kurum kuruluşları ve STK lar ile de bağlantı içinde olacağız. Yaklaşık iki aydır Bursa ve Tavşanlı’da yaşayan hemşehrilerimizin görüşlerini aldık.  Çok yoğun çalışma ve görüşmelerin neticesinde yönetim kurulumuzu oluşturduk. Dernek tüzüğünü yazdıktan sonra resmi olarak başvurumuzu yapıp hemen faaliyete geçtik. Çünkü Tavşanlımız için yapacağımız çok işler var. Çok önemli proje ve faaliyetlerimiz olacak. Öncelikle üye kayıtlarını yoğun ve hızlı şekilde yapıp, Bursa’da derneğimizin kendi yeri için çalışacağız. Tavşanlı’dan Bursa’ya çeşitli sebeplerden dolayı kısa süreli gelenler için konaklama ve misafir etme imkanları sunacağız. Bursa’da öğrenim gören öğrencilere burs ve barınma imkanları sağlayacağız. Bursa’da yaşayan Tavşanlı’lıları çeşitli etkinliklerde bir araya getirip tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlayacağız. Tavşanlımızı ve kültürünü yaşatıp tanıtacağız. Tüzük gereği altı ay içinde yapılacak Genel Kurul ile Yönetim ve Denetim Kurullarını oluşturduktan sonra daha güçlü ve sağlam adımlarla çalışmalarımıza devam edeceğiz. 
Dernekçiliği en güzel, en verimli, en doğru ve en aktif şekilde yapmak için kurmuş olduğumuz derneğimize gerek Bursa, gerek Tavşanlı ve gerekse dünyada yaşayan bütün Tavşanlı’lıların desteği bizlere güç verecek ve motive edecektir.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.