Bu VAR yürümez

Spor Yayın: 07 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 07.05.2019 12:24:10
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1903 okunma
Google News

"Bu mantaliteyle bu VAR yürümez "

 

TFFHGD (Türkiye Faal Futbol Hakem Gözlemcileri Derneği) Kütahya Şube Başkanlığı ve Kütahya İl Hakem Kurulu Başkanlığınca, Yoncalı Uygulamalı Otel'de 2. Bölge Hakem ve Gözlemcileri futbol turnuvası etkinliğinde bir araya geldiler.

Düzenlenen gecede yeni il hakemlerine kokart takdim edilerek hakem yemini edildikten sonra belge ve plaket takdiminde bulunuldu.

Türkiye Faal Futbol Hakem Gözlemcileri Derneği Kütahya Şube Başkanı hakem Ahmet İlhan Aydın'ın organizesinde düzenlenen etkinliğe, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkan Dr. Abdurrahman Arıcı, eski il hakem kurulu başkanı Prof. Dr. Seydi Karakuş, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, Kütahya TÜFAD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Acet ve İl Hakem Kurulu Başkanı Efraim Yıldırım ile hakem ve gözlemciler katıldı.

Gecede, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkan Dr. Abdurrahman Arıcı için doğum günü pastası dernek yönetimince kesildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkan Dr. Abdurrahman Arıcı yaptığı konuşmada  VAR sistemini eleştirerek hakem atamalarında akraba kayırmacılığı hakkındaki konuşmaları geceye damgasını vurdu.

Arıcı yaptığı konuşmada VAR'I (Video Hakem Uygulaması)ilk eleştirenin kendisi olduğunu belirterek şunları söyledi , " VAR'ı ilk eleştiren benim. Konya'daki Galatasaray - Akhisar maçından sonra eleştirilerle gündeme getirdim sıcağı sıcağına. Bu mantaliteyle bu VAR yürümez dedim ve merkez hakem komitesi buna çare bulması gerekir dedim. Çünkü hakem kendi kafasına göre hareket edemez. Belirli talimatlar var, o talimatlar çerçevesinde hareket eder. 'Ben çok büyük hakemim, ben herşeyi bilirim, yukarıyı da dinlemem'. Yok öyle şey. Yukarıda VAR'ın kumanda odasında seni uyarıyorlarsa gideceksin gerekeni yapacaksın. O maçta yapılmadığı için eleştirimi yaptım. Yine devam ediyor. Futbol Federasyonun yeni yönetimi ile ne olur bilemiyorum. Bu mantalite ile bu VAR yürümez. Bunu merkez hakem komitesine de diyorum, Türkiye futbol federasyonuna da diyorum. Buna çare bulunması gerekiyor. İkincisi hakem kardeşlerimizin her zaman arkasındayız. Genç hakemlerimiz aileleri ile çaba sarf ediyor. Ancak bakıyoruz ki akraba-i taallukat ilişkileri ile ilgili bütün hakemlerimizin önleri tıkanıyor. Şöyle bir baktığımızda klasmanlarda aynı soyadları ile kaç tane hakeme rastlıyoruz. Hakları ile duruyorlarsa dursunlar ama kendi babalarının veya başkalarının soyadları ile duruyorlarsa biz buna karşıyız. Genç hakemlerimizi korumak zorundayız ve önlerini de açmak zorundayız. Bizler genel merkez olarak, Türkiye Futbol Federasyonu merkez hakem komitesi ve diğer taban birlikleri ile uyum içerisinde çalışmayı kendimize şiar edindik. Ama bu demek değildir ki biz Futbol Federasyonu merkez hakem komitesine teslim oluyoruz. Uyum içerisinde çalışacaksak varız. Hakemler için herşeye varız. Ama bunun dışında uyumun dışına çıkılacaksa yokuz"

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.