Biz buradayız işbirlikçiler nerede?

Biz buradayız işbirlikçiler nerede?

Siyaset Yayın: 14 Nisan 2015 - Salı - Güncelleme: 14.04.2015 19:09:17
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3260 okunma
Google News

 Biz buradayız işbirlikçiler nerede? 

 

7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde CHP Tavşanlı Teşkilatında yaşananlar siyasi çevrelerin dikkatini çekiyor. Mehmet Şentürk’ün görevden alınmasından sonra Mehmet Dursun yönetimi de 4 kişinin beklenmeyen istifaları sonrasında düştü. İl Başkanı Zeliha Aksaz  Şahbaz’ı basiretsizlikle ve dışarıdan müdahalelere göz yummakla suçlayan CHP Tavşanlı eski Teşkilat Başkanı Mehmet Şentürk “ Maalesef partimiz Kütahya da kötü yönetilmektedir. Böylesi önemli bir seçim sürecinde dışarıdan müdahaleler partimize zarar veriyor, birlik ve beraberliğimizi baltalıyor. Mehmet Şentürk burada peki işbirlikçiler nerede? İl başkanı Aksaz’a soruyorum ve cevap bekliyorum “ dedi .

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde ikinci kez başkan değişiyor. Daha önce il başkanlığı tarafından Mehmet Şentürk’ün ilçe başkanlığı görevinden alınmasından sonra bu kez de Şentürk’ün yerine göreve atanan Mehmet Dursun, yönetim kurulunda yaşanan istifalar nedeniyle görevi bırakmak zorunda kaldı. CHP tüzüğüne göre 17 olan yönetim kurulu sayısı 12’ye indiği anda yönetim düşüyor. İşte bu maddeye göre Tavşanlı yönetiminde ki isimler Galip Savaş, Bülent Benli, Cengiz Soykan ve İsmail Akboya’nın şok istifalarından sonra Mehmet Dursun başkanlıktan düşmüş oldu. Tavşanlı teşkilatında ki depremin sebepleri ise il başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz’a bağlandı. Eski teşkilat Başkanı Mehmet Şentürk, Şahbaz’ın basiretsiz bir yönetim sergileyerek ilçelerde huzuru kaçırdığını, işbirlikçileri sayesinde partiye zarar vermeye devam ettiğini söyledi. 

Seçimler öncesi CHP’de ismi açıklanmayan bazı kişilerin yönetime karşı tavır aldıkları, Mehmet Şentürk ve Mehmet Dursun’u partiden uzaklaştırmaya çalıştıkları, buna da İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz’ın göz yumduğu, hatta bu kişilerle iş birliği yaparak parti yönetiminde söz sahibi olmayanlara destek olduğu iddia edildi. Haziran seçimleri öncesinde bu oyunların partiye zarar verdiğini ve AK Parti’ye yaradığını söyleyen CHP’liler içlerinde ki grupların kozlarını Haziran Seçimleri sonrasında gerçekleştirilecek Kongrede ortaya koymasını istedi.

Bu arada gazetemize konuşan eski ilçe teşkilat başkanı Mehmet Şentürk ise, CHP’nin başarılı olması adına çalışmaya devam edeceklerini, oluşturulacak yeni heyetin partiyi 7 Haziran’a götüreceğini, tüm yaşananlara rağmen Milletvekili adaylarının başarısı için çalışacaklarını, ancak seçim sonrasında da sorumlulardan hesap soracaklarını kaydetti. Şentürk “Bu seçimlerin Türkiye açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Partimiz içersinde uzlaşma sağlayamamış kişiler olabilir. Biz dışarıdan da destek vermeye hazırız demiştik. 29 Mart’ta ön seçimler yapıldı, adaylarımız belirlendi. Tam Haziran ayına odaklanmış, siyasi çalışmalarımıza ağırlık vermeyi düşünürken, yine birileri ortaya çıkarak partimizi istenmeyen duruma sokmuştur. Bunların tek sorumlusu var o da il başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz’dır. Süreci çok kötü yönetmekle kalmamış, ilçe teşkilatlarında guruplaşmalara, kırgınlıklara, küskünlüklere neden olmuştur. Dışarıdan müdahalelere izin veren bir zihniyetle karşı karşıyayız. Buradan üzülerek söylüyorum ki partimiz Kütahya’da çok kötü yönetilmektedir. Parti üyelerimizi, teşkilatlarımızı bir araya getirmekle sorumlu olan kişiler tam tersini yaparak, despot bir tavırla ayrışmalara, bölünmelere neden olmuştur. İl başkanı Zeliha Şahbaz Aksaz, kendi eliyle iş birlikçilere destek olmuş, Tavşanlıda ki başarılı çalışmalarımızı baltalamış, engel olmaya çalışmıştır. Seçimlere kadar sükunetimizi korumak istedik ama şartlar bizi buraya getirdi. Evet söz veriyoruz ki yönetimde olmasak da, o iş birlikçiler yönetime talip olmasa da, biz çalışmaya Milletvekili Adaylarımız için koşturmaya devam edeceğiz. CHP’nin Birleştirici Gücüne inanıyoruz ve buradan onlarla yürümeye, hala görevdeymiş gibi koşturmaya söz veriyoruz. Bizler inandığımız davayı satan insanlar değiliz” dedi

 Hedefinde İl Başkanı olan ve bu ağır ifadeleri kullanan Mehmet Şentürk, üç yılda yaptıkları çalışmaların ve geldikleri noktanın ortada olduğunu vurgulayarak Tavşanlı’da partiyi zora sokan, yönetim kurulu üyelerini istifaya teşvik eden kişilerin ortaya çıkmasını, görevi bir an evvel devralmasını istedi. Şentürk, Genel Merkez’den yaşananların araştırılması için iki müfettiş istediklerini de kaydederek “ Haziran seçimleri sonrasında kongremiz var. Arkadaşlarımızı göreve davet ediyorum. Mehmet Şentürk kim başkan olursa olsun, bu partinin başarısı için destek olmaya söz veriyor. Son 3 yılda yaptıklarımız ortadadır. Alın bayrağı ve daha yükseğe çıkartın. Ben arkanızda yürümeye hazırım. Bu arada şunu da belirmek isterim ki Genel Merkez ile görüşmelerimiz var. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl’den Kütahya’ya iki müfettiş göndermesini istedik. Yaşadıklarımızı rapor edip Genel Merkezi bilgilendireceğiz. İl başkanı Zeliha Şahbaz Aksaz’ı ve iş birlikçilerini partiye sahip çıkmaya, ayıplarını temizlemeye davet ediyorum “ diye konuştu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.