BİRLİK-BERABERLİK VE İSTİŞARE

TAVŞANLI MUHTARLAR DERNEĞİ TARAFINDAN BİRLİK-BERABERLİK VE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ. TOPLANTIDA KONUŞAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER, EMET VE KURUÇAY HEMZEMİN GEÇİTLERİ ÜZERİNE YAPILACAK OLAN ARAÇ ÜST VE YAYA ALT GEÇİT PROJESİ İLE İLGİLİ BİLGİLER VERDİ.

Gündem Yayın: 03 Nisan 2018 - Salı - Güncelleme: 03.04.2018 11:05:52
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
1890 okunma
Google News

MUHTARLAR İLE “ BİRLİK-BERABERLİK VE İSTİŞARE” TOPLANTISI

 

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Belediye Başkanı Mustafa Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Tülek, daire amirleri, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi. 
Bimpaş Düğün Salonu’ndaki toplantının açılış konuşmasını Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Çelebi yaptı. Yönetim Kurulu olarak göreve geldikleri 10 aylık süreç boyunca yaptıkları faaliyetleri anlatan Çelebi, düzenledikleri bu toplantıya iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti.

Açılış  konuşmasını programı organize eden Muhtarlar Derneği başkanı Yusuf Çelebi gerçekleştirdi.

 

 Tavşanlı Köy ve Mahalleleri Derneği Başkanı Yusuf Çelebi yaklaşık 10 ay öncesi devir aldıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dernek Başkanı Yusuf Çelebi, yaptığı açıklamalar ile gerçekleştirdikleri faaliyetleri şu şekilde sıraladı;

"   Derneğimiz seçimi yaklaşık 10 ay gibi bir süre geçmiştir. Bizleri bu göreve layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Bizler de bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Derneğimizin birlik beraberlik için yoğun çaba harcadık. Muhtarlarımızın menfaatine olan bilgileri mesaj yoluyla iletiyor ve basınımızla da bunu paylaşıyoruz. Banka promosyonları gerçekleştirdik. Çanakkale gezisi düzenledik. Uludağ gezisi yapıldı. Muhtar arkadaşlardan fotoğraf istendi tamamlayamadık, tamamı gelseydi bir takvim yaptırıp hatıra olarak evlerimizde bulunacaktı. Muhtarlar Derneğini temsilen düğün, hasta ziyaretleri ve dernek ilçe başkanlarına ziyaretlerde bulunduk. Zeytin dalı harekatının başladığı tarihten itibaren şube başkanlarımızı ziyaret edip muhtarlarımızın her türlü desteğini bildirdik.   Jandarma komutanımızı ziyaret ettik. Zeytin dalı Harekatı'nı desteğimizi devam ettirmek için Hatay'a askerimizi ziyaret gittik. Hatay'a giderken muhtarlarımızın eli boş gitmesin diye Tavşanlılı esnaflarımızdan Özsarılar, Çavdaroğlu, Deniz Kuruyemiş,  Nurcan Pastanesi, Bizim lokanta, Dinç veteriner, Şekerlik Market ve Maden iş sendikasına Tavşanlı Kaymakamımıza maddi ve manevi katkılarından dolayı muhtarlar derneğimiz adına çok teşekkür ederim.

 Gediz muhtarlar Derneği'nin açılışı davetine katıldık. Burada birlik beraberlik dayanışma içinde bulunmak için her ayın ilk haftasında toplantı yapmaya karar verdik. İlk toplantıyı Tavşanlımızda yaptık.İkincisini de Simav'da gerçekleştirdik. Bundan sonra da Gediz, Kütahya, Domaniç'de gerçekleştireceğiz. Bu tür toplantıların devamını bölgemizin birlik ve beraberliği adına gerçekleştireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle saygı ve saygı ile selamlıyorum."   

- KAYMAKAM YÜKSEL KARA:
- TAVŞANLI; BİRLİK VE BERABERLİĞE ÖNEM VEREN BİR GELENEĞE SAHİP
Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı’nın geleneğinde birlik ve beraberlik şuurunun yer aldığını söyleyerek, “Tavşanlı’nın birlik ve beraberliğe önem veren bir geleneği var. Tüm kurum ve kuruluşlarımız ilçe menfaati doğrultusunda birlikte hareket etme bilincine sahip. Benim muhtarlarımızdan temennim bu birlikteliği en üst düzeyde sağlamalarıdır” dedi. 
KÖYDES yatırım programları hakkında da muhtarlara bilgiler veren Kaymakam Yüksel Kara, muhtarlara okuma yazma seferberliği ile madde bağımlılığı gibi konularda da bilgilendirmelerde bulundu.

- BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER, EMET VE KURUÇAY HEMZEMİN GEÇİTLERİNE YAPILACAK OLAN ARAÇ ÜST VE YAYA ALT GEÇİT PROJESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMELERDE BULUNDU. 
Belediye Başkanı Mustafa Güler ise katılımcılara Emet ve Kuruçay hemzemin geçitleri üzerine yapılacak olan araç üst ve yaya alt geçit projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 
Başkan Güler, “İlçemizdeki bu hemzemin geçitlerine yapılacak olan projenin arka planında bir yönetmelik var. 2015 yılında çıkan yönetmeliğe atıfla devletimiz; Ulaştırma Bakanlığı’na ve TCDD Genel Müdürlüğü’ne bir yetki veriyor. Türkiye’nin her bir noktasında hemzemin geçitlerinin bulunduğu alanlarda tespitler yapılmak suretiyle can ve mal güvenliği açısından kapatılması gereken hemzemin geçitlerinin yaya ve araç trafiğine kapatılıp, 5 senelik dönem içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere üst ve alt geçitlerin TCDD tarafından yapılması talimatı veriliyor. Bizim Emet ve Kuruçay hemzemin geçitleri de bu kapsama dahil ediliyor. Yani devletin bir zorunluluğu bu. Bu anlamda da yapılan çalışmalar neticesinde TCDD bize şunu söylüyor: (Ben bu geçitleri her halukarda insan ve araç geçişlerine kapatacağım. Bunun karşılığında da sana üst veya alt geçitler yapacağım. Yaptırmak istemezsen, ben burayı ne zaman kapatırsam ondan sonra buranın maliyeti sana aittir) Görüldüğü gibi bu durumda bu geçitler şu an yapılmazsa, 35 milyon TL’lik bir yük önümüzdeki süreçte Tavşanlı Belediyesi üzerine binecek. İşin özü bu” dedi.

- “PROJENİN YENİLENMESİ İSTENİYOR. BU İPTAL ANLAMINA GELMİYOR”
Mevcut projenin hazırlık ve alternatifler arasından belirlenme sürecinin yaklaşık 1,5 yılı bulduğunu dile getiren Başkan Güler, “2015 Ocak’ından 2016’nın yarısını kapsayan süreç içerisinde proje çalışmaları yürütüldü. En sonunda üzerinde çalışılan proje onaylandı ve nihayetinde TCDD tarafından ihaleye çıkıldı. İhale öncesinde de fiziki şartlardan dolayı yani yol güzergahları ve deplase çalışmaları başta olmak üzere bir dizi faaliyetler yürütüldü. 
Her bir vatandaşın projeler üzerinde itiraz etme hakkı bulunuyor. Bunda bir sıkıntı yok. Geldiğimiz nokta itibariyle projeye itiraz edildi. Mahkeme de Emet kavşağı üzerine yapılacak proje ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kamuoyunda yanlış bir algı var. Bu şu anlama geliyor. Projenin iptali değildir. Bilirkişilerin gösterdiği rota çerçevesinde projeni yenile diyor” ifadelerini kullandı.

- EN AZ 10 BİN İNSANI YAKINDAN İLGİLENDİREN BİR PROJE
Bu projenin; özellikle demiryolu altındaki bölgede ikamet eden ve beldeleri dahil etmezsek 10 bin insanı yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Başkan Güler, “Bu anlamda Tavşanlı Belediyesi, hemzemin geçitlerinin bağlantı hatları başta olmak üzere şehiriçi trafik güvenliği gibi konularla ilgili projenin tarafı. Tavşanlı Belediyesi olarak projenin geciktirilmemesi ve mağduriyetlerin yaşanmaması için şu an itibariyle bu projenin tam merkezindeyiz. Yani itirazlar olur ama itirazların hukuki zeminde ortadan kaldırılması adına trafik güvenliği sağlanması, insanların mağdur edilmemesi adına son 15 günden itibaren bu projenin tam merkezine yerleştik” şeklinde konuştu. 
Başkan Güler’in ardından Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı da bir konuşma yaparak Muhtarlar Derneği’ne düzenledikleri bu etkinlik için teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.