"BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ KILIK KIYAFET"

"BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ KILIK KIYAFET"

Gündem Yayın: 02 Kasım 2013 - Cumartesi - Güncelleme: 02.11.2013 12:08:45
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
2431 okunma
Google News

    Soyaslan; insan cinsiyeti,inancı ve engelliliğinden dolayı değil, fikirleri ve bu ülkeye katkıları açısından değerlendirilmelidir.

 

     AK Partili 4 kadın milletvekilinin başörtüsü ile geldiği TBMM Genel Kurulu'nda birinci gündem maddesi kadınların kılık kıyafetleri oldu.Gündeme ilişkin isimlerden biri de Şafak Pavey oldu.
     Konuyla ilgili Türkiye Beyazay Derneği Ege Koordinatörü Ali Rıza Soyaslan gündeme ilişkin yazılı açıklama yaparak şu değerlendirmelerde bulundu. Soyaslan yazılı açıklamasında;’

     Türkiye Büyük Millet Meclisinin kılık kıyafet uygulamasında CHP Milletvekili Şafak PAVEY’in engelli olması hasebiyle engellilere de uygun hale getirilmesinde 4 siyasi partinin uzlaşmasını takdirle karşılıyoruz.CHP Milletvekili Şafak PAVEY’in engelli olması ve meclise pantolon ile girecek olması, gelecekteki engellilerin siyasete atılması açısından da önemlidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Bir insanın cinsiyeti,inancı ve engelliliğine sağlayacağı kolaylıklar açısından bu tarihi günde büyük bir adım atmıştır. Milletvekillerimizi örnek demokrasi anlayışlarından dolayı tebrik ediyoruz. Bir insan cinsiyeti,inancı ve engelliliğinden dolayı değil fikirleri ve bu ülkeye katkıları açısından değerlendirilmelidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Şafak PAVEY’e pantolon özgürlüğü kapsamı daha da genişletilerek gelecekte siyasete atılacak engellilere uygunluğu açısından da değerlendirilmeli ve kapsamı genişletilmelidir.’dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.