Bıçak ustaları iş başında

Gündem Yayın: 07 Ağustos 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 07.08.2019 09:47:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1804 okunma
Google News

Tavşanlı'da yıllardır Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyen ustalar tezgahlarını açarak müşterilerine hizmet vermeye başladı. Geçen yıl Bayrama 3 gün kala işlerin arttığını belirten esnaflar bıçak bileme işlerinin son güne bırakılmamasını istedi. Fiyatlar ise 2 TL ile 6 TL arasında değişiyor. 
50 yıldır bıçak imalatı yapan Tavşanlı'nın duayen ustalarından Fehmi Gören, bayram kültüründeki değişimden dem vurarak ne işlerin, nede Bayramların eskisi gibi olmadığını söyledi. Gören "50 yıldır bu mesleği yapmaktayım. Sadece 10 yıl öncesine gidecek olursak 1 hafta boyunca evime sabah ezanlarıyla giriyordum. Bugün ise arife günü ve öncesinde yoğunluk yaşanıyor diyebilirim. Eskiden kurbanlık bıçakları, nacak, satır gibi eşyalar evlerin zaruri ihtiyaçları arasındaydı. Bugün gençler işin kolayına kaçarak ya kesimhanelere, yada dernekler aracılığıyla kurbanlarını değerlendiriyor. Evlerde çocuklarında dahil olacağı bir heyecan, telaş kalmıyor. Bir çok gençte Bayramları tatil olarak görmeye başladı. İşte bu durum benim açımdan en üzücüsü" diye konuştu.

 

Bıçak bileme işlerindeki fiyatlara gelecek olursak eski belediye binasının arkasında tezgah açan bir başka usta İsmail Eroğlu ise vatandaşları son gün telaşına bıçakları bırakmamasını istedi. Eroğlu "Evinde kurbanlığını parçalamak isteyen vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi maalesef işini son güne bırakarak acele ediyor. Bizimde bir iş kapasitemiz var. Geri çevirmek zorunda kaldığımız müşteriler olunca üzülüyoruz. Bileyleme işi özenle yapılmalıdır. Bıçak keskin olmadır ki kurbana eziyet olmasın. Tavşanlılılar'dan beklentimiz Arife gününü beklemeden bıçaklarını bizlere getirmesidir" dedi.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.