BEYAZ BASTON

BEYAZ BASTON

Sağlık Yayın: 26 Mayıs 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 26.05.2014 11:05:30
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 44 sn.
2845 okunma
Google News

 

Engelliler alanında faaliyet gösteren, Türkiye Beyazay Derneği Tavşanlı şubesi tarafından ihtiyaç sahibi görme engelli vatandaşlara dernek binasında beyaz baston dağıtıldı.

Türkiye Beyazay Derneği ege Koordinatörü Ali Rıza Soyaslan açıklamasında şunları kaydetti; “Amacımız, evlere kapanan görme engelli vatandaşları sosyal hayatın içine çekebilmektir. Beyaz baston İhtiyacı olan ulaşamadığımız görme engelli kardeşlerimiz derneğimize başvurarak baston alabilirler. ” dedi. 
     Engellilerin topluma adaptasyonunun sağlanmasından çok, toplumun engellilere adapte olması gerektiğini vurgulayan Soyaslan, bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi için anne-babaları ‘Engellilerimiz Can, anneler canan’ Projesi kapsamında eğitmeye başladıklarını anlattı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.