Ben Yemem Diyebilmek

Gündem Yayın: 06 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.07.2020 17:30:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1438 okunma
Google News

“Ben Yemem!” Diyebilmek…

 

Hayrettin Özaydın, doğru beslenme alternatifi ve tüketim alışkanlıklarına bir eleştiri olarak ortaya koyduğu ikinci kitabı "Ben Yemem!" okurlarıyla buluştu.

 

“En iyi dostunuz olan vücudunuza iyi bakın.” diyen yazar, okurlarına yaşamı boyunca hisleri ve yaşadığı değişim üzerinden vegan beslenmenin doğal dengeyi ne denli koruduğunun altını çiziyor. Özaydın, gelişigüzel beslenme alışkanlıklarının, insanın fiziksel özelliklerinden ruhsal yaşamına kadar birçok anlamda oluşturduğu tahribata dikkat çekiyor.

 

Hiçbir yerden veya kişiden alıntı içermemekle birlikte tamamen kendi beslenme şeklini anlattığını ifade eden yazar “Sağlığınız iyi ise bu tavsiyeler ile yaşamınızı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Sağlıklı yaşam tarzının uzun vadeli bir savunucusu olun, bitki temelli gıdaların yararı hakkında araştırın o zaman emin ve bilgili olursunuz! Bazı kitaplar bakış açınızı genişletecek, hayvanlar veya yaşam hakları konusunda düşünme şeklinizi değiştirecektir. Bu kitabı yazarken insanların et yemeyi haklı gösterecek bir sürü nedeni olabileceğini, biliyordum. Ancak değişim sürekliliktir. İnsan düşünerek bulur ve uygular. Obezite, geleceğimizi tehdit eden en önemli rahatsızlıklardan biri ve hayvansal ürünlere dayalı kanıtlanmış nedenleri var.  Ama ‘Dur!’ denilmiyor. Her şeyden önemli olan söylendiği gibi insan sağlığı ise o zaman buna önlem almak çok kolay olurdu.” diye konuştu.

 

Özaydın, hayvanların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğinin de altını çizerek kitabın gelirlerinin Encander (Engelli ve Muhtaç Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği) Derneği’ne bağışlandığını söyledi.

 

Kitap Encander Dernek Merkezi’nden ve tüm dijital kitap portallarından temin edilebilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.