Bedesten Projesi’nde Uzay Çatı Söküldü

Gündem Yayın: 31 Ekim 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 31.10.2016 08:42:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
6030 okunma
Google News

Bedesten Projesi’nde Uzay Çatı Söküldü

Kütahya’nın ilçesi Tavşanlı’da Belediye’nin vizyon projelerinden Bedesten ’de çalışmalar başladı. Uzay çatı sökülürken, yakın tarihte Tahıl Pazarı’nı taşıma işlerine de start verilecek.  

Geçmişte Cezaevi’nin bulunduğu, ardından uzun yıllar küçük esnafa ev sahipliği yapan uzay çatı, tarihi tahıl pazarıyla birlikte Bedesten olmaya hazırlanıyor. Selçuklu mimarisinde inşa edilecek modern yapı ilçenin ekonomik potansiyelini güçlendirecek, bulunduğu bölgeye de hareket getirecek.

Bedesten ’in yapılacağı alanda önce manav esnafı galericiler sitesi yanına taşındı. Daha sonra bölgede bulunan iş yerleri yıkılarak uzay çatı sökülmesi için yüklenici firmaya teslim edildi.

Ekipler yaklaşık 15 günlük çalışmanın ardından tonlarca demiri birbirinden ayırarak tekrar kullanıma alınacak yeni makine ikmal garajına taşıdı. Son kulelerin sökülmesinin ardından tarihi tahıl pazarının sökümüne geçilecek. Ardından buradaki işyerleri yıkılarak hafriyat çalışmalarına start verilecek.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı’ya modern ve estetik bir çarşı kazandıracaklarını söyleyerek projenin şimdiden bölge esnafı ve ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. Başkan Güler “Uzay çatı ve tahıl pazarımız işlerliğini kaybetmişti. Burada büyük bir proje yapacağımıza dair irade ortaya koyduk ve hem işyeri sahiplerinin hem de esnafın memnun olacağı bir süreç yönetmeye çalıştık. Elhamdülillah mülk sahiplerimizle uzlaşı sağlayarak kura ile dükkânların yerini belirledik. Manav esnafımız için Galericiler Sitesi yanında yeni işyerleri yaparak oraya taşıdık. Tahıl pazarı etrafındaki esnafımızı da mağdur etmeden taşınmalarını istedik. Uzay çatı tamamen sökülmüş durumda ve parçalanarak taşınıyor. Burada ki malzemeleri yeni yaptığımız garajımızda kullanacağız. Tahıl pazarının tarihi çatısını da sökerek restore edeceğiz. Yüklenici firma 2016 bitmeden hafriyat çalışmalarına başlayarak, Selçuklu mimarisine uygun modern yapısıyla dikkat çeken Bedesten için ilk kazmayı vuracak. Şimdiden esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum “dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.