BEBEK KORONAVİRÜSÜ YENDİ

Sağlık Yayın: 18 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 18.05.2020 11:59:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2545 okunma
Google News

BEBEK KORONAVİRÜSÜ YENDİ

4 aylıkken yeni tip koronavirüs (Kovid- 19) teşhisi konulan bebek, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 2 ay gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşarak, taburcu edildi. 

#KSBÜ- Ailesi tarafından ateş ve solunum sıkıntısından dolayı, T.C. Sağlık Bakanlığı KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen, A.S. isimli 4 aylık bebeğe Kovid- 19 teşhisi konuldu. Bebek bunun üzerine hastanenin çocuk yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Burada yaklaşık 45 gün boyunca solunum cihazına bağlı kaldı. Ardından gözetim altında tutularak kontrolleri yapıldı. Son testlerinin negatif çıkmasının ardından alkışlarla ailesine kavuştu. Bebeğin şaşkınlığı görüntülere yansıdı. 

KSBÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özsoy, bebeğin şu ana kadar en küçük hasta olduğunu vurguladı. Özsoy ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tüm çocuk sağlığı ve hastalıkları çalışanlarına teşekkür etti. 

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik ise, hastane personellerinin fedakarca gece gündüz çalıştıklarına dikkat çekerek, bebeğin sağlığına kavuşmasının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.