BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTTI

BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTTI

Gündem Yayın: 10 Ekim 2013 - Perşembe - Güncelleme: 10.10.2013 17:26:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2126 okunma
Google News

 

 

            Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi gıda imalatı ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimler İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından artırıldı.

            Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda Denetim elemanları tarafından Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilmiş gıdaları tüketmelerini sağlamak amacıyla gıda üretimi ve satışı yapılan yerlerin denetimleri arttırıldı.

Halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacı ile gerçekleştirilen gıda denetimlerine yaklaşan kurban bayramı nedeniyle hız verildiği ifade edilerek, Kurban  Bayram dolayısı ile tüketimi artan şeker ve şekerli mamul, şuruplu tatlı, unlu mamuller gibi sektörlere öncelik verilerek, söz konusu gıdaların üretim yerleri yanında gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin de denetimlerinin titizlikle gerçekleştirildiği belirtildi.

            Güvenilir gıda temin edilebilmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini ve tüketicilerin de şüphelendikleri gıda maddesi veya işletmeleri, 174 numaralı gıda ihbar hattına bildirerek denetim etkinliğine katkıda bulunmalarını isteyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmelerini ve halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ve kıyma çekimlerinin et ve et ürünlerini işleyen ruhsatlı işyerlerine yaptırmaları gerektiği ifade edildi.

Yapılan denetimlerde işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları yanında üretimi gerçekleştirilen ürünlerin ham madde nitelik ve uygunlukları, satışa sunulan ürünlerinde mevzuata uygunluğu ve satış koşulları hijyeni kontrol edilmektedir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.