Başkan Gültekin Tobb Türkiye Ekonomi Şurasına Katıldı

Gündem Yayın: 01 Temmuz 2022 - Cuma - Güncelleme: 01.07.2022 13:03:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
411 okunma
Google News

Başkan Gültekin Tobb Türkiye Ekonomi Şurasına Katıldı 
 
TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla gerçekleştirildi. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ekonomi şuralarının, kamu ile özel sektörü bir araya getirdiği, sıkıntıların ve önerilerin doğrudan icra makamına iletildiği çok önemli bir platform olduğunu belirtti.

Burada dile getirilen pek çok meselenin, katılımcılar sayesinde çözüme kavuşmasının çok değerli ve memnuniyet verici olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, yetkililerin ihtiyaç duydukları her an yanlarında ve sorunların çözümünde destek olduklarını ifade etti.

İş dünyasının temsilcileri sorun ve taleplerini Hükümete aktarıldığı toplantıya, Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin katılım sağladı. 

Başkan Gültekin İlimizin ve üyelerimizin sorun ve çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve ilgili Bakanlara aktardı. 

Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin konuşmasında; Hububat sektörüne yönelik prim sisteminin sadece TMO’ya ürün veren çiftçinin değil, serbest piyasada tüccarla alışveriş yapan çiftçiyi de kapsaması gerektiği kanaatindeyiz şeklinde görüşünü ifade etti. Çiftçi desteklerin artmasının üretimi arttıracağını belirtti. 

İlimizde Tarım arazilerimizin çok parçalı olması tarımda verimliliği düşürmekte, dolayısıyla insanlarımızın refahını etkilemektedir. Tarımsal Üretimde maliyetleri düşürebilmek ve verim artışını sağlayabilmek için kısa vadede arazi toplulaştırılmasının yapılması gerekmektedir. Arazisini kendisi toplulaştıranlara destek verilmesini talep etmekteyiz dedi. 

Hisarcıklıoğlu, toplantıda dile getirilen konuların, ülke genelindeki oda ve borsa başkanlarının üyeleriyle istişare ederek belirlendiğini aktararak, şunları kaydetti:
"Biz de bunları bakanlıklara göre tasnif ettik ve sizlere de iletiyoruz. Elbette bizler için en önemlisi, bugünkü gibi, devletimizi yanımızda görmek. Bu noktada son olarak şunu da vurgulamak isterim. Mevzuata ilişkin yapılacak reformlarda, eskiden olduğu gibi, kamu-özel sektör diyalog mekanizmalarının kurulması çok faydalı olacaktır. Zira hazırlanan kanun tekliflerinde, özel sektörün görüşünün zamanında alınmaması, sahada pek çok sıkıntıya neden oluyor. Biz koşmaya, çalışmaya, üretmeye hazırız."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.