Başkan Güler Rehavete Karşı Uyardıda Bulundu

Gündem Yayın: 04 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 04.05.2020 16:14:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2250 okunma
Google News

Başkan Güler’den koronavirüse karşı "rehavet" uyarısı!

Yeni Tip Korona virüs salgını ile ülke genelindeki mücadelede umut verici bir döneme girildiğini söyleyen belediye başkanı Mustafa Güler Tavşanlılılara rehavete kapılmamaları yönünde çağrıda bulundu.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, korona virüsle mücadele kapsamında Tavşanlılı vatandaşların salgın boyunca üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini, ancak son zamanlarda bir rehavet havasının oluştuğunu söyledi.

Özellikle 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanmasına rağmen son zamanlarda bu tedbire uyulmadığının gözlemlendiğini belirten Başkan Güler, “65 yaş grubu vatandaşlarımızın kendi sağlıkları açısından sokağa çıkmamasıyla ilgili yayınlanan genelgeye rağmen buna uyulmadığını ve 20 yaş altı bazı gençlerimizin de sabah-akşam sokaklarda olduklarını görüyoruz. Marketlerimiz neredeyse tıka basa dolu. Maske kullanımı yeteri kadar yok. Sosyal mesafe şartlarına riayet edilmiyor” diye konuştu.

Devletin koronavirüsle etkin bir mücadele yürüttüğünü ve bu mücadeleyi sekteye uğratmaya kimsenin hakkının olmadığını kaydeden Başkan Güler, “İşyerleri kapanan esnaflarımız bir an önce işlerine geri dönebilmeli. Ekonomik anlamda rahatlamalıyız. Ama bunların gerçekleşmesi için de devletimizin getirdiği tedbir kurallarına eksiksiz uymamız gerekiyor. Cumhuriyet Meydanı’nda araç park edecek yer yok. Sanki virüs salgını yokmuş gibi vatandaşlarımız hep dışarıda. Bazı vatandaşlarımız özellikle öğleden sonraları kalabalık gruplar halinde sokaklarda dolaşıyor. Pazara ailecek çıkılmaya başlandı. Bu gidişat ne yazık ki aleyhimize neticelenir. Bunlara son verip korona virüs ile ilgili alınan tedbirlerin tamamına uyalım” ifadelerini kullandı.

Tavşanlı Belediyesi olarak korona virüsün olumsuz etkilerine karşı gerekli her türlü tedbirleri aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Belediye halk için var. Bu zorlu dönemde halkımızın ve esnafımızın yanındayız. Son olarak işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımıza yönelik olarak yaklaşık 500 adet erzak kolisi dağıttık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için ise dağıtımlar devam ediyor” dedi.

Bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın dini bir görev olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Olanın olmayana borcu var. En yakın komşumuzdan başlamak suretiyle ihtiyaç sahibi insan kim varsa yardım edebiliyorsak edelim, edemiyorsak bu vatandaşlarımızın isimlerini belediyemize bildirin” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.