BAŞKAN GÜLER KURBAN ÖNCESİ UYARDI

Gündem Yayın: 03 Temmuz 2018 - Salı - Güncelleme: 03.07.2018 14:20:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2557 okunma
Google News

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ BAŞKAN  UYARDI! 
"İZİNSİZ TOPLU KESİMLERE CEZA KESİLECEK. ÇEVRE İÇİN DUYARLILIK BEKLİYORUZ"

Tavşanlı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarına başladı. Vatandaşlarımızın kesim telaşını en aza indirmek için geçtiğimiz yıl Hayvan Pazarı yanına kurulan kesimhane bu bayramda halkımızın hizmetinde olacak. 
Toplu kesimlerde ise çevreye zarar verilmemesi adına kesim yerlerinin yönetmeliğe uygunluğu sıkı bir denetimden geçirilecek. Bu konu hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Belediye Başkanı  Mustafa Güler, Atık Su Arıtma Tesisi'nin çalışma düzenine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı; "Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle toplu kurban kesim yerleri için bu sene Belediye olarak denetimleri daha sıkı yapacağız. Geçmiş yıllarda Atık Su Arıtma Tesisi olmadığı için kanların kanalizasyona karışımında sorunlar yaşansa da vatandaşın işi görülsün mantığı ile hareket ediliyordu. Ancak günümüzde kanalizasyona bırakılan her kan damlası Arıtma Tesisindeki bakteri üretimini yok ettiği ve tesisi en az 1 ay süreyle devre dışı bırakacağından dolayı Belediye'nin ve il çevre kurulunun istediği şartları taşımayan toplu kesim alanlarına, izin almadan kesim yapan yerlere yasal işlem yapılacaktır. Şehir merkezinde Kurban Bayramı öncesinde toplu Hayvan bulundurarak çevre kirliliğine neden olanlarla ilgili yasal işlem yapılacaktır. 
Son zamanlarda kamuoyunda gerekli izinleri almadığı halde reklam yolu ile kurban kesimi kampanyası yapıldığı tespit edilmiştir. Vatandaşımızın mağdur olmaması için kesim yeri izni olup olmadığına dikkat etmesi beklentimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.