BAŞKAN GÜLER’DEN “ÜRDÜN” ZİYARETİ

Gündem Yayın: 25 Eylül 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 25.09.2019 09:11:35
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1848 okunma
Google News

TAVŞANLI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER DPÜ REKTÖRÜ KAZIM UYSAL VE BERABERİNDEKİ AKADEMİK KADRO İLE BİRLİKTE ÜNİVERSİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ OLUŞTURULMASI KAPSAMINDA ÜRDÜN’E GİTTİ.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve beraberindeki heyet, lisansüstü çalışmalar ve Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirlikleri oluşturulması amacıyla Ürdün’ün en eski üniversitesi olan Ürdün Üniversitesini ziyaret etti.
Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Ürdün Üniversitesinde gerçekleşen görüşmelerde Genel Sekreter ve Lisansüstü Çalışmalar Fakültesi Dekanı Dr. Muhammed Al-Shraideh, Şeriat Fakültesi Dekanı Dr. Adnan Al-Assaf, Uluslararası İlişkiler Birimi Yöneticisi Dr. Hadeel Yasin ve Bilgi ve Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Dr. Magda Omar'ın ile bir araya gelen heyette DPÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Atilla Batur, Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Cırık ve Trablus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıfat Mikati de hazır bulundu.

- ÜNİVERSİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ İÇİN YOL HARİTASI GÖRÜŞÜLDÜ
Ziyarette Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Ürdün Üniversitesi arasında lisansüstü çalışmalar ve Mevlana Değişim Programı alanında iş birliği sağlanabilmesi için izlenmesi gereken yol haritası üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.
Görüşmede ayrıca her iki üniversite ile Trablus Üniversitesinin üçlü iş birliği görüşmeleri de gerçekleştirildi.
Genel Sekreter Shraideh, ülkenin en eski ve en büyük üniversitesi olan Ürdün Üniversitesinin Avrupa üniversiteleriyle birlikte bir dizi ortak program ile e-öğrenme ve uzaktan eğitim konularında iş birliğini sürdürdüğünü ifade etti.
Ürdün Üniversitesi heyeti, öğrencilerinin gereksinimlerine bağlı kalarak, olası tüm uluslararası iş birliklerine açık olduklarını ifade ettiler.

- BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
- DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ İLE BİRLİKTE ULUSLARLARASI DÜZEYDE ÇOK ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATIYORUZ.
Başkan Mustafa Güler ise, Dumlupınar Üniversitesi ile Tavşanlı Belediyesi’nin sıkı bir işbirliği içesinde olduğunu ifade ederek, “Tavşanlı Belediyesi olarak Dumlupınar Üniversitesi ile birlikte başta uluslararası düzeyde olmak üzere önemli projelere imza atıyoruz. Dünyanın değişik ülkelerinden büyükelçiler ve akademisyenler ile çok sayıda misafiri ilçemizde konuk ettik. Aynı işbirliği kapsamında Ürdün ziyareti gerçekleştirdik ve üniversiteler arası köprü kuruyoruz. Ardından Bosna Hersek ziyaretimiz var. Yapılan bu çalışmaların ilimize önemli ölçüde katkılar sağlayacağına inanıyorum. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal’a ve bizi en iyi şekilde misafir eden Ürdünlü heyete teşekkürlerimi sunuyorum. Hayata geçirilecek olan projelerimizin ilimize ve ilçemize hayır getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ürdün basınında da geniş yer bulan ziyaret sonunda heyetler, birbirlerine teşekkürlerini sundular ve görüşmelerin sürdürülmesi konusunda görüş birliğine vardılar.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.