Başkan Güler “Aile Saadetinin” Önemine Dikkat Çekti

TAVŞANLI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER, TÜRK AİLE YAPISININ TEKNOLOJİK UNSURLAR İLE ÇÖKERTİLMEYE ÇALIŞILDIĞINI SÖYLEDİ. BAŞKAN GÜLER “ÖNÜMÜZDE Kİ YÜZYILDA GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ İSLAM SANCAĞINI TAŞIMA, BİZDEN MEDET UMAN DÜNYA İNSANLIĞINA ADALET VE HUZUR GÖTÜRMEK GİBİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR. BU SORUMLULUK AİLE SAADETİNDEN BAŞLAMAKTADIR. BUGÜN TV PROGRAMLARININ YAPISINA BAKTIĞIMIZDA GENÇLERİMİZİ, YANİ GELECEĞİMİZİ BİZDEN KOPARMA GİBİ BİR DÜŞÜNCE İLE KARŞI KARŞIYAYIZ” DİYE KONUŞTU

Yaşam Yayın: 05 Mart 2016 - Cumartesi - Güncelleme: 05.03.2016 13:11:44
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3042 okunma
Google News


 

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, son günlerde artan boşanma oranlarına dikkat çekerek, aile bütünlüğüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ülke genelinde açılan 175 bin boşanma davasının 115 bininin ayrılıkla sonuçlandığı Türkiye’de, aile yapısının bilinçli bir şekilde yıpratıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, teknolojik unsurlar ile genç neslin hedef alındığını kaydetti. Başkan Güler açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Göreve geldiğim günden bu yana aile ile ilgili hep şunu söyledim; Osmanlı’nın mirasçısı olan bizlerin bir görevi var. Önümüzdeki yüzyılda bizden medet uman dünya insanlığının dertlerine çare olma, İslam bayrağını taşıma gibi ulvi bir sorumluluğumuz var. Bunu yaparken de önce ailemizi güçlendireceğiz. Nikah kıyarken yaptığımız duada “Yarabbi bunların arasında kıyılan nikahı ulvi kıl, aralarında ki sevgi ve muhabbeti arttır. Nikahlarını Hz. Adem ve Hz. Havva gibi, Hatice ve Ayşe anamızla Rasul-i zişan gibi, Hz. Ali ile Hz. Fatma’nın saadeti gibi kıl” diye dua ediyoruz. Onlardan gelecek zürriyeti de Nizam-ı Aleme adanmış nesil kıl diye dua ediyoruz. Şefaatine talip olduğumuz sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde aile ile ilgili bir sözü var ki bugün modern toplumlarda göremiyorsunuz. Orada diyor ki “Ey iman edenler kızlar erkek tarafına verilen bir emanettir” hepimiz biliyoruz ki emanet sadece harflerden oluşan bir kelime değil. Kadınlara da “eşleriniz izin vermez ise nafile oruç bile tutamazsınız” diye sesleniyor. İşte ailenin temelleri bu kadar sağlam temeller üzerine inşa ediliyor. Anne ve babanız yaşlılığında sizden gerekli ilgi ve alakayı göremez ise, Cenneti bile göremeyeceğimiz, öff bile demeyin ifadeleri var. Her şeyden önce Cennetin annelerin ayakları altında olduğu ifadesi var. Bunları bir kenara bırakabilir miyiz? Ailenin hangi değerler üzerinde oluşturulması gerektiği açıkça ifade edilirken bizim neden hala mutlu bir yuva kuramadığımızı anlamak mümkün değildir. Burada tek eksiğimizin olduğunu düşünüyorum. Biz gelecek nesillere şuur konusunda gereken hassasiyeti gösteremiyoruz. Osmanlı’nın yıkılması sürecinde düşmanlarımızın tek hedefi vardı, oda Kur’anı Kerim-i elimizden almaktı. Bunu başaramadılar ancak vazgeçmiş değiller”

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, teknolojinin gelişmesiyle birlikte çekirdek ailelerin bile birbirinden kopmaya başladığını söyleyerek, yüksek reyting oranlarıyla bilindik TV programlarına dikkat çekti. Başkan Güler “Televizyonlarda bizim yaşantımızla yakından uzaktan alakası olmayan programlar ile oluşturmaya çalıştığımız aile düzenini yok etmeye çalışıyorlar. Maalesef bizlerde bunları izleyerek alet oluyoruz. Örnek verecek olursak; Hepimizin beğendiği, sevdiği erkek yada kadın sanatçı var. Ama genelinin yaşamlarına baktığımızda o onunla bu kadar yaşadı, bu bununla bu kadar yaşadı diye haberler okuyoruz. Türk gelenek ve görenekleriyle alakası olmayan yaşamlar… Normalmiş gibi gösteriliyor ve  gençler örnek alıyor. Yaşamlarını o sanatçılar gibi şekillendirmeye başlıyor. İşte büyük tehlike budur. Ceddimizi anlatmadığımız gibi, geleceğimizi de içi boş nesnelerle doldurmaya çalışıyoruz. Bu durumu değiştirmeliyiz. Hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmelidir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.