BAŞKAN EFED PROJESİNİN TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

BAŞKAN EFED PROJESİNİN TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

Yayın: 13 Ocak 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 13.01.2016 15:56:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2886 okunma
Google News

 

BAŞKAN EFED PROJESİNİN TANITIM TOPLANTISINA KATILDI

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı Türkiye geneli kurumlar ve okullar nezdinde düzenlenen 'Eğitim Öğretimde Yenilikçi Yaklaşımlar konulu yarışmada Türkiye birincisi seçilen Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm (EFED) projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm projesi hakkında katılımcıları bilgilendiren İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen projenin 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da başarıyla yürütülmekte olduğunu kaydetti. Esen, Projenin meyveleri, Kütahyamızın ulusal sınavlarda Türkiyenin önde gelen illeri arasına girmesiyle alınmaya başladı. Sistemli ve bilimsel çalışmalara dayanan bu proje, Kütahyamızı eğitimde önemli ölçüde ileriye taşıdı. Öyle ki; Bakanlığımız illerin sınav başarı sıralamalarını yayınlamamasına karşın, istatistiki veriler Kütahyamızın Türkiyede ilk 10 içerisinde olduğunu göstermektedir diye konuştu.
Belediye Başkan amil Saraçoğlu, gerek eğitim gerek ise okul binalarında önemli ilerleme kaydedildiğini belirterek, Geçmiş dönemde şehir merkezine baktığımız zaman derslik başına düşen öğrenci sayısı 40ın üzerindeydi. 45-50 kişilik sınıflarda çocuklarımız iyi eğitim alamıyordu, bu durum öğretmenlerimiz açısından da sıkıntıydı. Fiziki iyileştirmeyle ilgili bugün geldiğimiz noktada hem eski okullar yenilendi hem de yeni okullar kazanıldı. Şuanda 20-25 kişilik sınıflarda eğitim görülüyor. Artık modern okullarımızda kaliteli eğitim veriliyo"r dedi.
Toplantıya Vali   Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı   Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ile okul idarecileri katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.