Basında sansürün kaldırılışının 111’inci yıl dönümü

Gündem Yayın: 26 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 26.07.2019 08:35:18
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1675 okunma
Google News

24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Kütahya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden siyasi partilerin başkanları, yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehirde faaliyetlerini sürdüren gazetecileri tebrik ederek basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çektiler
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Türk basınında sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle en yoğun günlerinden birini yaşadı. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nin tarihi Germiyan Sokağında bulunan konağını ziyaret eden Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Salih Özden, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kılıç, Refah Partisi Kütahya Merkez İlçe Başkanı Murat Çil, İyi Parti Kütahya İl Başkanı Erol Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri ile Türk-İş’e bağlı sendikaların Şube Başkanları ve Temsilcileri gazetecilerin bayramını kutladı. Cemiyet Başkanı Erkan Sağlam tarafından ayrı ayrı karşılanan heyetler, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 
 ‘EĞİTİMDEKİ BAŞARIMI
GAZETELERE BORÇLUYUM’
Gazetecilerin toplumsal bir görev ifa ettiğini söyleyen Kütahya Belediye Başkan Vekili Salih Özden de, şehrin gelişmesi ve tanıtımında basının çok önemli bir rol üstlendiğine değindi. “Eğitimdeki başarımı her gün takip ettiğim gazetelere borçluyum” diyen Özden, tüm basın mensuplarının bayramını kutladı. 
‘ÖZGÜR BASINA İHTİYAÇ VAR’
Basın Bayramı dolayısıyla Kütahya’da faaliyet gösteren gazetecilerle bir araya gelmek istediklerini belirten Çil, “Her zaman söylüyoruz. Ülkemizin sosyal, ekonomik, kültürel ve demokratik anlamda daha da gelişmesi için özgür basına ihtiyacı vardır. Objektif habercilik noktasında basının özgür olması gerekiyor. Basın özgür olduğu müddetçe ülkemizin kalkınması daha da hızlanacaktır. ” dedi. 
‘BASIN YOL GÖSTERİYOR’
Basının yapıcı ve yerinde eleştiriler ile yol gösterici olduğuna vurgu yapan AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Muhterem Kılıç ise, “Büyük bir fedakarlık ile görevlerine en iyi şekilde yapmaya çalışan bizleri ve toplumumuzu en doğru bilgi ve haberler ile aydınlatan tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar görevlerinde başarılar dilerim” diye konuştu. İyi Parti Kütahya İl Başkanı Erol Ertürk ve yönetim kurulu üyeleri de gazetecilerle sohbet ederek gazetecileri başarılı çalışmaları sebebiyle tebrik etti.  
‘DOĞRUYU ALKIŞLAYACAĞIZ
YANLIŞIN KARŞISINDA DURACAĞIZ’
Dünya’da eleştirel olarak iki mesleğin var olduğuna dikkat çeken Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Ramazan İlhan, “Biri gazetecilik biri de sendikacılıktır. Hem basın olsun hemde sendikacılar olarak bizler doğruyu takdir ederken, yanlışın da en şiddetli biçimde karşısında durmalıyız. Yerel basınımız bizim için çok önemli. İnşallah Kütahya’nın gelişmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diyerek tüm basın mensuplarının bayramını kutladı. Tebrikleri kabul eden Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, nezaketleri sebebiyle heyetlere teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.