Başbakan Ahmet Davutoğlu Kütahya'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kütahya'da

Siyaset Yayın: 13 Mayıs 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 13.05.2015 13:40:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3999 okunma
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kütahya'da

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, darbecilere ve vesayetçilere karşı bir an dahi taviz vermeden dimdik durmaya devam edeceklerini söyledi. 

Partisinin Kütahya mitinginde konuşan Davutoğlu, 2002 yılında kurucu genel başkanlarının, kendisine konulan siyasi yasak nedeniyle seçime giremediğini belirterek, "Zannettiler ki bizi durdurabilirler bu darbeciler, vesayetçiler. Durdurabildiler mi? 2002'de Kütahya'nın da o büyük desteğiyle, demokrasiyi ve devleti  yeniden inşa etmek isteyen AK Parti kadroları, 13 yıldır emanetinizi taşıyor mu? Taşımaya devam edecek mi? İşte bizim yolumuz budur. 2004 yılında 'genç subaylar rahatsız' diye haberler yaptılar. 2006'da Cumhur ile hiç ilişkisi olmayan Cumhuriyet mitingleri yapmaya kalktılar. 2007'de işte hodri meydan, hangisi meydandaydı? 27 Nisan e-muhtırası verildiğinde, o muhtıranın karşısında dimdik duran sadece AK Parti idi. O zaman CHP, MHP destek verdi, bugünkü HDP'nin öncüleri sessiz kaldı. Ama millet iradesine her zaman sadece AK Parti destek verdi. Sadece AK Parti milli iradenin sözcüsü oldu" dedi.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"1946'da Kütahya milletvekili Adnan Menderes 1960'ta demokrasinin sembol ismi burada tutuklandı. İdam sehpasına onurla yürüdü. Yassıada'da onurla yargılandı. O adayı, yarın inşallah Adnan Menderes'in, aziz şehitlerimizin hatırasına, törenle kongre merkezi yapıyoruz. Darbelerin bütün izleri silinsin diye. Darbelerden hiç bir iz bırakmayacağız. CHP, MHP, HDP ve arkasındaki paralel çeteye soralım. 27 Mayıs darbesini kınadılar mı? Adnan Menderes asılırken CHP neredeydi, MHP neredeydi. Şimdi herkes 12 Eylül dolayısıyla darbelerle hesaplaşmaktan bahsediyordu. Peki 28 Şubat'ta neredeydiniz? CHP, MHP hep 28 Şubat'ın yanında yer tuttu. HDP ise 12 Eylül'ün ürünü. Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti kadroları her zaman darbecilerin karşısında durdu durmaya devam edecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.