BAŞARILI SPORCULARDAN VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ZİYARET

Spor Yayın: 22 Temmuz 2018 - Pazar - Güncelleme: 22.07.2018 00:25:04
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
2328 okunma
Google News

BAŞARILI SPORCULARDAN VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ZİYARET
Kütahya, 18. Akdeniz Oyunları, Judo Yıldızlar Balkan Şampiyonası ve Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda üç ikincilik, iki üçüncülük elde etti.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’yı temsilen gittikleri 18. Akdeniz Oyunları, Türkiye ve Balkan Şampiyonalarından madalyalarla dönen sporcuları ağırladı.
 
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kick Boks İl Temsilcisi ve Antrenör Ahmet Arabacı, Kick Boks Milli Hakemi Fatma Çakır, Antrenör İsmail Kevser ile başarılı sporcular Erol Bilgin, Tuğçe Sayıner, Kübra Tüfek, Eda Nur Akkaya ile Harun Demirel yer aldı.
 
Yarışmalar ve sporcular hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir’e bilgiler veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, “Bu başarı, bu madalya kolay gelmiyor, çok çalışıyorlar. Sizin başarılı sporcularımızı makamınıza çıkarıp tebrik etmeniz en büyük yorgunluklarının gitmesine sebep oluyor” dedi.
 
“BAŞARINIZ GELECEK NESİLLERE CESARET VERECEK”
 
Sporcuları tebrik eden ve elde edilen derecelerden duyduğu mutluluğu paylaşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Her faaliyetin bir hedefi olmalı; eğitim, sağlık, spor, sanayi aklınıza ne geliyorsa. En kolay, en vazgeçilmez hedef de ne iş yapıyorsak onu en başarılı şekilde yapmak olmalı. Yalnızca derdimiz öğretmen olmak olmamalı, başarılı bir öğretmen olmalı. Yalnızca derdimiz sporcu olmak olmamalı, başarılı bir sporcu olmalı. Yalnızca derdimiz bir sanayici değil üretimiyle, yeni teknolojileriyle başarılı bir sanayici olmak olmalı. Başarının ölçüsü de bunlar. Girmiş olduğunuz turnuvalarda derece kazanıyorsanız demek ki başarılı olmuşsunuz diye düşünüyoruz. Mutlaka kendi başına da her faaliyet önemli. Dereceye girmeyen sporcularımız da hayatlarına sporu koymakla güzel bir şey yapıyorlar; ama başarı olarak düşündüğümüzde mutlaka başarıyı sağlamak, başarıyı elde etmek, dereceye girmek düşünülmeli. Sizler bu konuda sizden sonra gelecek nesillere de güzel örnekler oluyorsunuz. Kütahya’dan böyle bir başarının çıkması arkanızdan gelecek olan sporcular için de bir cesaret unsuru oluyor, ‘bizden bir şey olmaz’ duygusunu ortadan kaldırmış oluyor. Kütahya’dan da olur, Emet’ten de olur, Simav’dan da olur. Bunlar hiçbir coğrafi bölgenin tekelinde olan işler değil. Çalıştıktan, azmettikten sonra mutlaka hepsine yetecek bir fırsatımız var” dedi.
 
“GÜZEL ÖRNEKLERİN SAYISI ARTMALI”
 
Başarılı örneklerin spora olan ilgiye sağlayacağı katkıya da değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya olarak baktığımızda da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün her sene “Yılın Enleri” diye düzenlediği programlarda çok önemli başarılar elde etmiş çok sayıda sporcumuz olduğunu görüyoruz. Sizler ilimizi, ailelerinizi, bağlı bulunduğunuz sporu temsilen gittiğiniz yerlerde başarı elde etmiş, buraya kadar gelmişsiniz. Bu güzel örneklere ihtiyaç var. Bir yerde bir dal gelişmişse bakın arkasında mutlaka bu tür güzel örnekler vardır. Eğer bir konuda da başarı yoksa güzel bir örneğe ihtiyaç var demektir. Kütahyamız açısından sizlerin örneklerinin artmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“KALICI BAŞARILAR ELDE EDİN”
 
Günlük başarıların değil kalıcı başarıların önemli olduğunu, elde edilen başarının muhafazası için bile gayret gerektiğini ifade eden Vali Nayir, “Kalıcı bir başarı olmasının yolu da deyim yerindeyse sizlerin şımarmaması, bir başarı elde ettik diye onun üzerine yatmaması, bunun devamı getirecek bir şeylerin var olması gerekir. Aynı başarıyı muhafaza etmek için bile çalışmak gerekir. Bu biraz bisiklet sürmek gibidir durduğunuz zaman düşeceksiniz demektir. Elde ettiğim dereceyi tekrar elde edeceğim diye düşünseniz bile yine çalışmanız gerekir. Yoksa geriden gelenler çalışma ile sizin önünüze geçebilir. Sizin hedefiniz bu başardığınızın bir ön başarısı olmalı. Başaranlar sizden çok daha kabiliyetli değil, sizin onlardan bir eksiğiniz yok” dedi.
 
“DAHA GAYRETLİ OLMALIYIZ”
 
Türkiye’nin ferdi sporlarda öne çıktığını belirten Vali Nayir, “Günümüz sporlarında Türkiye olarak ferdi sporlarda öne çıkmaya başladık, takım sporlarında becerimiz biraz daha az. Zaman zaman filenin sultanları gibi, 11 dev adam gibi, dünya, şampiyonasında Avrupa Şampiyonasında başarılı olan futbolcularımız gibi başarılar olsa da ferdi sporlarda başarı şansımız daha yüksek gibi görünüyor. Halter, judo, kick boks, güreş gibi alanlarda bizim biraz daha gayretli olmamız, ferdi sporları biraz daha geliştirmemiz lazım. Bunun felsefesi de disiplin ve emek vermedir. Gelip geçici bir başarı istenmemesi gerekir, kalıcı bir başarı için de disiplinli bir çalışma gerekir. Bu disiplin çalışma içerisinde sporcularımız, onların ailesi, antrenörleri ve bu konuda emek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de disiplinin bir parçası olarak var olmalıdır. Aynı başarıyı muhafaza etmek için bile çalışmak gerekir” dedi.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Türkiye’de ilk kez Kütahya’da “Spor Festivali” gerçekleştireceğini, çalışmaların başladığını açıklayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya ilklerin şehri. Birçok ilki yaşamış şehir. Bunda da bir ilki deneyeceğiz, inşallah arzu edilen başarıya ulaşırız” dedi.
 
“KÜTAHYA’YI SPOR ŞEHRİ YAPMAMAK İÇİN HİÇBİR SEBEP YOK”
 
Tribünleri yıkılan Dumlupınar Stadyumu ile ilgili proje çalışmaların sürdüğü bilgisini de paylaşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Alanı daha canlı hale getirmek için oradaki giyinme, soyunma binalarını biran önce yapalım. Okullarımızı oraya biraz daha fazla dahil etmeye çalışalım. O yeşil sahadan herkesin istifade edip ayaklarını değdirebilecekleri bir ortam oluşturalım. Gayretimizi artırırsak hoş bir görüntü olur. Tekrar etrafını kapatmayalım, görenin iştahını açacak, hevesini kabartacak bir yapı var olsun. Ve olabildiğince diğer spor dallarının da orada aktif olabileceği bir şeyler bulalım. Bu konuda yeni düşünce ve fikirlere açığız. Tek derdimiz oranın aynı şekilde muhafazası ve spora daha fazla katkı sağlayacak yeni bir şeylerin ilave edilmesi” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir başarılı sporcuları tebrik ederek madalyalarını ve hediyelerini takdim etti.
 
Kütahya’nın ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı madalyaların branşlarına göre dağılımı şöyle:
 
HALTER
 
Erol Bilgin:                         23.06.2018 tarihinde İspanya’nın Tarragona kentinde yapılan 18. Akdeniz Oyunları 62 kg. koparma ve 2126 kg. silkmede ikinci.
 
JUDO
 
Tuğçe Sayıner:                  7-8 Temmuz 2018 tarihlerinde Montenegro / Niksiç’de yapılan Judo Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda 48 kg’da Balkan ikincisi.
 
Kübra Tüfek:                     8-10 Haziran 2018 tarihlerinde Eskişehir’de yapılan Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonasında 44 Kg’da Türkiye üçüncüsü.
 
KİCK BOKS
 
Eda Nur Akkaya:              3-11 Temmuz 2018 tarihlerinde Elazığ’da yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda Büyük Bayanlar Light Contact 55 kg’da Türkiye ikincisi.
 
Harun Demirel:                03-11 Temmuz 2018 tarihlerinde Elazığ’da yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda Genç Erkekler Light Contact 94 kg’da ve Point Fighting 94 kg’da Türkiye üçüncüsü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.